Cem Kerpiççiler O bıçak hepimize atıldı!
HABERİ PAYLAŞ

O bıçak hepimize atıldı!

Haberin Devamı

"Fenerbahçe sağ kanattan Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz ile Trabzonspor ise Fenerbahçe'nin sol kanadından Volkan Şen'le yüklenmeye çalışıyordu. Emre Belözoğlu'nun olmayışı, ortada akınları yönlendirecek bir şefin eksikliği, defanstan çıkan her topun Trabzonsporluların ayağına geçmesiyle noktalandı. Fenerbahçe yalnızca sağ kanadı kullanarak ve kontra toplarla Trabzon'u rahatsız etmeye çalışıyordu. Trabzonspor birçok fırsatı, bütün hücum planını Burak Yılmaz'ın üzerine kurduğundan cömertçe harcadı. Fenerbahçe ise Mehmet Topuz'un ayağından yüzde yüz birkaç fırsat kaçırdı. Fenerbahçe orta sahada hakim olmak ve merkezi korumak için çaba harcıyordu. Maç benim için 34. dakikada bitti aslında. O dakikadan sonra ne heyecan kaldı içimde ne de umurumda oldu sahadaki diziliş ve galibiyet. Attığımız gole bile sevinmek içimden gelmedi. Aklımda hep bir soru, "Ya o bıçak Volkan Demirel'e saplansaydı?" Ofsayt olsa ne olur, gol olsa ne olur? Bu dakikadan sonra ne galibiyet ne şampiyonluk... Trabzon'da atılan o bıçak en fazla iki camia arasında ne olursa olsun dostluk olması için uğraşanları yaraladı..."

Yukarıdaki paragraf 1 Nisan 2012'de yayınlanmış yazımdan bir bölüm. O günden bugüne ne değişti? Sahalarda ne tür önlemler alındı, futbol kültürüne dair nasıl yatırımlar yapıldı? Yalnızca stat inşasından bahsetmiyorum elbette. Ülkede spor kültürüne dair ne tür çalışmalar yürüttük? Bir arpa boyu yol yürüyebildik mi? Güvenlikçi ve özgürlükçü anlayışın arasındaki dengeyi sağlamak adına neler planladık? Hatalarımızdan bir ders çıkarabildik mesela? 2012'deki yazımın başlığını bu yazıya da atıyorum mesela... Günün birinde böyle başlıklar atmayacağımız günün özlemiyle. Bu hepimizin sorunu bir kulübün taraftarının yapması olarak okumak pek doğru sayılmaz. Hepimiz ders çıkarmalıyız.

"Konyaspor Kulübü, Nalçacılılar Taraftar Grubu ile Selçuk Üniversitesi (SÜ) tarafından organize edilen "Sertifikalı taraftar" projesinde, eğitimleri biten 313 kişiye sertifikaları verildi. Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, SÜ ile Konyaspor'un proje birlikteliğinin diğer takımlara da örnek olacağını ifade etti." Bu tür projelerle farklılık yaratan Konyaspor yönetimi de olanları sorgulamalı ve kendi bünyesinde taraftarlarına dair eleştirisini yapmalıdır. Sertifikalı taraftarlar bunu yaparsa sertifikasızlar neler yapmaz. Bu tür örnek işleri bile içerik açısından sorgulamak elzem. Yeniden başlamak zorundayız. Başka bir spor kültürü inşa etmek elzem.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder