Siyaset O cemaatin liderini Erdoğan aradı, Gül ziyaret etti
Paylaş
O cemaatin liderini Erdoğan aradı, Gül ziyaret etti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nu ziyaret ederek vefat eden kardeşi İsmail Ustaosmanoğlu için taziyesini iletti. İsmailağa cemaati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise telefonla taziyesini ilettiğini duyurdu

İsmailağa Cemaati'nin internet sitesinden Gül'ün ziyaretiyle ilgili fotoğraflar yayınlandı. Ziyarette, Cübbeli Ahmet Hoca olarak da bilinen Ahmet Mahmut Ünlü de hazır bulunduğu kaydedildi. Edinilen bilgiye göre, ziyaret dün saat 16.00 sıralarında gerçekleşti. Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Beykoz'daki evinde gerçekleşen taziye ziyareti yaklaşık yarım saat sürdü.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Yine cemaatin internet sitesinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da vefat eden İsmail Ustaosmanoğlu'nun kardeşi Ahmet Ustaosmanoğlu'nu telefonla arayarak taziyesini ilettiğini belirtildi. Erdoğan'ın telefonuyla ilgili yapılan açıklamada, "Ahmet hocamıza başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın, değerli âlim İsmail Ustaosmanoğlu’nun vefatından müteessir olduğunu ifade ederek, merhum Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına metanet ve sabır diledi" denildi.

DAVUTOĞLU, CENAZE NAMAZINA KATILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasının son günü Konya mitinginden sonra gece yarısı Ustaosmanoğlu'nu ziyaret etmiş, dua ve himmetini istemişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu ise , Cuma günü Ustaosmanoğlu'nun kardeşi İsmail Ustaosmanoğlu'nun, Fatih Camii'ndeki cenaze namazına katılmıştı.

Haberin Devamı

Enver ALAS / DHA