Gündem O ceset Sema'ymış!

O ceset Sema'ymış!

Paylaş
O ceset Sema'ymış!

Bursa'da dün bulunan parçalanmış genç kızın cesedinin 16 Şubat'tan beri kayıp olan Uludağ Üniversitesi öğrencisi Sema Karakocaya ait olduğu Savcılık tarafından tespit edildi

Bursa’nın merkez Nilüfer llçesi Badırga Köyü yakınlarında bulunan parçalanmış kadın cesedinin kayıp üniversite öğrencisi Sema Karakoca olduğu, annesi Emine ve babası Mehmet Ali Karakoca’nın teşhis ettiği bildirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı ailenin teşhis ettiğini doğrularken Adli Tıp Kurumu çıkışında gazetecilere, cesedin kızları Sema’ya ait olmadığını söyleyen anne ve baba ise akşam saatlerinde cenazeyi almak için Bursa Adli Tıp Kurumu'nun morguna geldiler.

Badırga Köyü yakınlarında dün saat 09.30’da dere kenarında köylüler tarafından parçalanmış çıplak kadın cesedi bulundu. Cesedin bacaklarının kalça hizasından kesildiği, cinsel organının kesici alet ile kollarının ise hayvanlar tarafından parçalandığı, göğüs kafesinin ikiye ayrılıp boğazının kesildiği belirtildi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Görükle Jandarma ekipleri çevrede inceleme yaptıktan sonra, üzerinde kimlik çıkmayan cesedi savcının talimatıyla Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırdı.

BABASI GECE FENALIK GEÇİRDİ

Hunharca işlenen cinayetten sonra geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Cesedin 16 Şubat’tan beri kayıp olan Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca’ya ait olabileceği şüphesi üzerine dün Adli Tıp Kurumu morguna gelen baba Mehmet Ali Karakoca, cesedin kızına ait olmadığını söyledi.

Dün gece fenalaştığı ve hastaneye kaldırıldığı bildirilen Mehmet Ali Karakoca ile eşi Emine Karakoca bu sabah yeniden olayın soruşturmasını yürüten Görükle Jandarma Komutanlığı’na geldiler.

Fotoğraf üzerinden teşhis yapan baba yeniden fenalaştı ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından jandarmaya dönen aile, anne Emine Karakoca’nın şüphesi üzerine yeniden Adli Tıp Morguna geldi.

Adli Tıp Kurumu morguna giren ve burada DNA örneklerini alınıp cesete bir kez daha bakan aile, teşhisten sonra dışarıya çıktığında "Ceset kızıma ait değil" diye açıklama yaptılar. Ancak soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcılığı anne ve babanın morgda cesedi teşhis ettiğini bildirdi.

Oldukça sinirli ve gergin olduğu gözlenen anne ve baba gazetecilerin diğer sorularını yanıtlamadan Adli Tıp Kurumu’ndan ayrıldılar.

Bu gelişmelerin ardından güvenlik güçlerinin Sema Karakoca’nın erkek arkadaşlarının da ifadelerine başvurduğu öğrenildi.

SEMA 16 ŞUBAT’TAN BERİ KAYIPTI

Ailesi Ankara’da yaşayan felsefe bölümü öğrencisi Sema Karakoca’nın kaybolmasıyla ilgili soruşturma jandarma tarafından sürdürülüyor. 15 Şubat’ta doğum gününü kutlayan Sema Karakoca, en son 20 TL çektiği ATM makinasının güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

16 Şubat günü saat 12.00 sıralarında yurttan ayrıldığı Ece isimli kız arkadaşı üniversiteye giderken, ’Yemeğe çıkıyorum’ diyen Sema Karakoca’dan bir daha haber alınamadı.

AİLESİ ULAŞAMAYINCA, YURT MÜDÜRLÜĞÜNDEN YARDIM İSTEDİ

Sema Karakoca’nın kaybolduğu, kendisine telefon ile ulaşamayan ailesinin kaldığı yurt müdüründen yardım istemesi sonucu ortaya çıktı. Kızlarının yurda gelmediğini öğrenince Bursa’ya gelen aile tüm aramalara rağmen ulaşamadığı çocuklarının bulunması için polise başvurdu.

Sema Karakoca’nın kaldığı apart öğrenci yurdunun sahibinin kızı Özlem Berk, Sema’yı ailesiyle kayıt olmaya geldiği günden beri tanıdığını belirterek, "Ben burada okumadığım için sadece gelip gittiğim zamanlarda görüyordum. Gördüğüm kadarıyla aklı başında bir kızdı. Ailesi ile birlikte gelmişlerdi. Kız kardeşi, ağabeyi vardı" dedi.

Gazetecilerin "Erkek arkadaşı var mıydı" sorusuna karşılık Özlem Berk, "Özel hayatını bizimle paylaşmıyordu. Ama herkesin olabileceği gibi onun da vardır. Pek bilgimiz ailesi ile de paylaşmamıştır. Son günlerde gayet neşeliydi. Dışarıya çıktığında beni de çağırıyordu. Böyle bir şey olacakmış gibi izlenim yaratmadı" diye konuştu.

ÜNİVERSİTELİ SEMA’NIN CENAZESİNİ AİLESİ TESLİM ALDI

Bursa’da dün parçalanmış cesedi dere kenarında bulunan ve bugün annesi Emine Karakoca ve Babası Mehmet Ali Karakoca tarafından tehşis edilen Uludağ Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğrencisi 19 yaşındaki Sema Karakoca’nın cenazesi akşam saatlerinde Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu’ndan teslim alındı.

Cenazeyi teslim alan ve gözyaşlarına hakim olamayan baba Mehmet Ali Karakoca gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Cenazenin yarın Ankara’da toprağa verileceği öğrenildi.

Selahattin BUDAKOĞLU- Işıl ARSLAN- Nail KAHRAMAN/ BURSA, (DHA)

3