Siyaset O çiftçi milletvekili adayı oluyor
Paylaş
O çiftçi milletvekili adayı oluyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Beldesi'nde 2 yıl önce tavuk ve ördeklerini zehirleyerek öldürdüğünü iddia ettiği komşusunun cenaze namazında 'İtirazım var. Merhumu iyi bilmem. Hakkımı helal etmiyorum' diyerek dikkat çeken ve Tokat'a yerleşen çiftçi 54 yaşındaki Tahir Bice, Ak Parti'den milletvekili aday adayı olacağını söyledi

Bodrum Yalıkavak'ta tavuk, ördek yetiştiren, organik yumurta üreticiliği yapan evli 3 çocuk babası 54 yaşındaki Tahir Bice, 2012 yılının Haziran ayında, hayvanlarını zehirlediği iddiasıyla komşusu 73 yaşındaki emekli sağlık memuru Osman Dağar ile mahkemelik oldu. Ancak, Doğar aynı yıl içinde vefat edince dava da düştü. Osman Dağar için Yalıkavak Yemiş Camii'nde kılınan cenaze namazına katılanlar arasında saf tutan Bice, imamın 'Merhumu nasıl bilirdiniz? Hakkınızı helal ediyor musunuz?' sorularına elini havaya kaldırarak, "İtirazım var. Merhumu iyi bilmem. Hakkımı helal etmiyorum. Çünkü benim, kanserli karımın ve üç çocuğumun rızkını elde ettiğim, 600'e yakın tavuk ve ördeğimi zehirleyerek öldürdü. Defalarca kendisine gidip, 'Komşumsun Osman amca, gel şu borcunu öde, helalleşelim' dedim. Çocuklarına da söyledim. Kimse beni ciddiye almadığı gibi, elimdeki diğer hayvanlarımı da zehirlemekle tehdit ettiler" diye cevap vermişti. Tahir Bice daha sonra saftan çıkarak cenaze namazına katılmamıştı.

Daha sonra beldede baskı gördüğü iddiasıyla 2 ay sonra 20 yıldır yaşadığı Yalıkavak'tan ayrılarak memleketi Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Çilehane Köyü'nde bulunan babasından kalma iki katlı ahşap eve yerleşti. Bice, memleketine dönerken geriye kalan tavuklarını da yanında getirdi.

TAVUKLARINI BESLEYEREK ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Köyde yerleştikten sonra yine tavuk ve ördek yetiştiren Tahir Bice, Haziran ayında yapılacak olan milletvekili seçimi için AK Partiden aday adayı olacağını açıkladı. Kent merkezine gelerek bir tavuk çiftliğine giden Bice, önce tavuklara yem attı. Tavuklara 'hadi bakalım hadi' diye seslenen Bice, "Sizi meclise götüreceğim. Milletvekilleri çok gergin kavga ediyorlar. Sizlerle terapi edeceğim onları. Halka anca o zaman hizmet edecekler yoksa yok" dedi. Ardından açıklamalarda bulunan Bice, şöyle konuştu:

"Şimdi elbette ki doğa ve hayvan sevgisi olan milletvekillerimiz var ama tabi bizim kadar fanatik değiller. Bir de bizim bölgede gurbet olayı çok fazla. Herhangi bir yatırım yok. Onun için biraz daha hayvanla terapi turizmine ilgim arttı. Bununla ilgili düşüncelerim var. Bu ilk bir proje, bana ait. Hayvan her zaman insanı terapi eder. Hayvanla uğraşan insanlar genelde mülayim ve sakin insan olurlar. Onun için aday adayı oldum" diye konuştu.

Bice hazırlıklarını tamamladığını ve partiye başvurarak aday adaylığı sürecini başlatacağını belirtti.

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA)

Haberin Devamı