Beden Sağlığı O 'çocuklar' serbest!

O 'çocuklar' serbest!

Paylaş
O 'çocuklar' serbest!

Geçen yıl Pervari ilçesinde meydana gelen tecavüz ve cinayet olayı ile ilgili Vali Şentürk çarpıcı açıklamalar yaptı

Siirt Valisi Necati Şentürk, geçen yıl Pervari ilçesinde meydana gelen tecavüz olayı ile ilgili olarak tutuklanan 3 kişinin daha sonra mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını söyledi.

Haberin Devamı

Şentürk, makamında düzenlediği basın toplantısında bugün bazı gazetelerin manşetinde yer alan Pervari ilçesinde meydana gelen olayın, yeni olmadığını belirtti.

Pervari’deki olayın ilk olarak 14 Nisan 2009 günü bir erkek çocuğunun kaybolup bulunması, ardından ertesi günü bir kız çocuğunun ölümü ile sonuçlanan olayların ardından ortaya çıktığını belirterek, emniyet müdürlüğü görevlilerinin titiz çalışmaları sonucu olayın şüphelilerin tespit edildiğini dile getirdi.

Pervari Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirilen olayın yeniden bugün meydana gelmiş gibi basına yansıtılmasının kamuoyunca yanlış anlaşılacağı hususunun dikkate alınarak, bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduğunu ifade eden Şentürk, şöyle dedi:

Haberin Devamı

"Olay 14-15 nisan 2009 tarihinde Pervari ilçesinde vuku bulmuş. İlk olarak bir erkek çocuğu 14 Nisan 2009 tarihinde kaybolup, 15 Nisan 2009 tarihinde Pervari Atatürk Yatılı bölge Okulu yakınlarında bulunmuş ve derhal Pervari Devlet Hastanesine götürülüp yapılan ilk müdahalesinin ardından Siirt Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniğine sevk edilmiş ve gereken tedavisi yapılarak konu Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettirilmiştir. 15 Nisan 2009 tarihinde 2006 doğumlu bir kız çocuğu kaybolmuş ve yapılan aramalar sonucunda bu çocuk aynı gece Serkani Deresi denilen bölgede bir havuz içerisinde boğularak öldürülmüş vaziyette bulunmuştur.

Siirt Emniyet Müdürlüğünden gönderilen uzman bir ekiple Pervari İlçe Emniyet Amirliği görevlilerince yapılan ortak çalışmada ilçede bulunan kamera kayıtlarının tetkiki ve gerekli soruşturmalar neticesinde olay aydınlatılmış ve 9 şüpheli gözaltına alınmıştır. En küçüğü 1999, en büyüğü 1994 doğumlu olan şüpheliler, savcılığa sevk edilmiş, sorgularının ardından 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Diğer 6 kişi ise mahkeme kararı ile haklarında bakım tedbiri kararı alınarak, Siirt Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı yetiştirme yurduna teslim edilmiş, 23 kasım 2009 tarihine kadar burada kalan çocuklar daha sonra haklarındaki bakım tedbiri kaldırılarak, ailelerine teslim edilmişlerdir. Olayla ilgili tutuklanan 3 şüpheli 22 Mart 2010 günü yetkili mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Olaya ilişkin adli tıp raporunun henüz mahkemeye ulaşmadığı öğrenilmiştir."

Haberin Devamı

Şentürk, idari soruşturma sonucunda Milli Eğitim Bakanlığından gelen 2 müfettişin yaptığı soruşturma neticesinde ihmali görülen Pervari Atatürk YİBO müdür vekili, başmüdür yardımcı vekili ve 2 müdür yardımcısı hakkında disiplin cezası uygulandığını kaydederek, okul müdür vekili ile 2 yardımcısının görevden alındığını söyledi.

OLAY NASIL ORTAYA ÇIKTI?