Bilim - Teknoloji O da patladı!
Paylaş
O da patladı!

Durup dururken, kullanıcısının cebinde patlayan telefonlara şimdi de bu canavar cep eklendi!

Kusursuz telefonu üretme iddiasıyla yola çıkan OnePlus, One satışları ile iyi sayılabilecek bir ivme yakalamış durumda. Her ne kadar Avrupa pazarına gireceği sırada yaşadığı teknik arızalar yüzünden gecikmeler yaşamış olsa da sorunsuz bir şekilde yoluna devam ediyordu; ta ki bugüne kadar...

Öyle görünüyor ki birçok güvenlik önlemi alan Çinli şirket, her ne yaptıysa OnePlus One ceplerin patlamasına engel olamamış durumda. Evet, OnePlus forumlarında "MiYzu" olarak kayıtlı olan bir şahıs, OnePlus One telefonunun cebinde patladığını, çektiği resimlerle birlikte rapor etmiş durumda. Android Police'in yayınladığı habere göreyse, şahsın telefonu metroda yürürken kendiliğinden patlamış, ufak bir yanık bırakmış ve telefon tamamen kullanılmaz hale gelmiş. Yayınlanan fotoğrafların ardındansa OnePlus ekibi çoktan suçu üstlenmiş ve sonuç üretmek için tüketiciyle iletişime geçmiş bulunuyor.

OnePlus Global'ın yöneticisi olan Carl Pei ise durumu öğrenir öğrenmez genel bir açıklama yapmaktan kaçınmadı; "Kullanıcımızın bu şekilde bir deneyim yaşamasından dolayı büyük üzüntü duymaktayız zira son kullanıcı güvenliği bizim için en önemli nokta... Olayı yaşayan MiYzu takma isimli şahıs ile çoktan iletişime geçtik. Hem kendisinin durumu, hem de patlamaya neyin sebep olduğunu öğrenmek için cihazı direk inceleyecek ekibimizi yanına göndermek, bizim için öncellikle iki hamleydi."

Pei ayrıca sözlerinde sevindirici haberlere de yer verdi; "Böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyoruz. MiYzu'ya yeni bir telefon göndereceğiz. Ayrıca hem pantolonuna, hem de telefon kılıfına gelen zarardan ötürü kendisine geri ödeme yapacağız. Pek tabi bu patlama yüzünden meydana gelen her türlü tıbbi masrafı da karşılamak boynumuzun borcu."

Resimlerle: İşte 299 dolarlık "kusursuz cep" OnePlus One!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı