Gündem “O Emine'yi kardeşi gibi görürdü”

“O Emine'yi kardeşi gibi görürdü”

Paylaş
“O Emine'yi kardeşi gibi görürdü”

Liseli Emine'nin cinayet şüphelisinin yakınları, olaya inanmıyor

Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde tecavüz girişiminde bulunan 26 yaşındaki Kazım Bozyel tarafından bıçaklanarak öldürülen 17 yaşındaki Emine Çetin'in anne- babası, yanlarında çalışan bir kişinin kızlarının katili olduğunu öğrenmenin şokunu yaşıyor. Anne Yıldız Çetin, “Oğlum gibi besledim, oğluma ne aldıysam ona da aldım. Oysa katilmiş o. Üst kata çıkmış, öldürdükten sonra markette yemek yedi” diye feryat etti. Cinayet şüphelisi Kazım Bozyel'in yakınları, “Cinayeti Kazım işlemiş olamaz. O Emine'yi kardeşi gibi görürdü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Alaşehir'i sarsan cinayet, 13 Ağustos Cuma günü akşam saatlerinde, Menderes Mahallesi Atatürk Bulvarı, Numara 149’da meydana geldi. Sekine Evren Meslek Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Emine Çetin, temizlik yapmak üzere evde olmayan dedesinin dairesine gitti. Evin alt katında market işleten baba İbrahim Çetin, kızını çağırmak üzere 7 yaşındaki Mustafa Çetin'i yukarı gönderdiğinde, cinayet ortaya çıktı.

Polisin üç gün süren çalışmaları sonunda dün, altı yıldır markette çalışan Kazım Bozyel, üçüncü kez sorguya alındığında suçunu itiraf etti. Kazım Bozyel çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, Alaşehir F Tpi Cezaevi'ne gönderildi. Kazım Bozyel'in, marketin güvenlik kamerasını kapatarak üst kata çıktığı, genç kıza birlikte olmayı teklif ettiği, kabul etmemesi üzerine aralarında boğuşma olduğu, Emine'nin başına sopa ve ütüyle vurduğu, ardından tülbentle boğmak isteğini ve sonunda da 10 yerinden bıçakladığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

EVDE YAS SÜRÜYOR

Emine'nin annesi Yıldız ve babası İbrahim Çetin'in evinde de başsağlığı dileyenlerin ziyaretleri sürüyor. Olayın şokunu hala üzerinden atamayan baba İbrahim Çetin, “Nasıl yapar bunu. Bu adam bizim soframızda altı yıl yemek yedi. Kendi babası aşçı olmasına rağmen, onun değil bizim yemeğimizi yerdi. Böyle birşeyi hiç tahmin etmiyorduk. Çocuğumuz gibiydi. Benim bir tanecik yavrumu elimizden aldı gitti” dedi.

Kazım Bozyel'in altı yıldır yanında çalıştığını kaydeden Çetin, “Üç gün önce katil bulunamaz diye düşünüyorduk. Şimdi bulundu, üzüntümüz daha da arttı. Market kasasını bile ona emanet ederdim. İki ay önce kasa bin lira açık vermişti. Acaba kendim hata mı yaptım diye kimseyi suçlamamıştım. Depomda şeker çuvallarım ıslanmıştı. Minibüsümün aynaları kırılmıştı. Deponun anahtarı bir tek bunda vardı. Bu saatten sonra bunları da onun yaptığı düşünüyorum. Düne kadar çok seviyordum, oğlumuz gibiydi” diye konuştu.

Kızının penye giysisine sarılarak duygularını anlatan anne Yıldız Çetin de, “Nasıl yapmış anlamıyorum. Ne istedi benim çocuğumdan. Oğlum gibi besledim. Oğluma ne aldıysam ona da aldım. Oysa katilmiş o. Kızım ağzının orucuyla gitti. Üst kata çıkmış, öldürdükten sonra markette yemek yedi” diye feryat etti.

Haberin Devamı

“O ASLA YAPMAZ”

Cinayet şüphelisi Kazım Bozyel'in yakınları da olayın şokunu yaşıyor. Dayı 46 yaşındaki Süleyman Alamur, yeğeninin bu işi yapacağına kesinlikle inanmadıklarını belirtti.

Alamur, “Bunu yapacak bir çocuk değil o. Ankara'dan yapılacak kriminal incelemeden sonra suçsuzluğunun kanıtlanacağına inanıyoruz. Kazım Bozyel'e sonuna kadar güveniyoruz. Karıncayı incitecek bir çocuk değil. Annesi babası perişan durumda” dedi. Öldürülen Emine Çetin'i, Kazım Bozyel'i kardeşi gibi gördüğünü kaydeden Alamur, “O çocuğu (Emine) kendisi büyüttü. Kardeşi gibi görüyordu. O olayı düşüneceğine hiç ihtimal vermiyoruz” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE HIRSIZ GİRMİŞ”

Kazım Bozyel'in eniştesi 24 yaşındaki Mehmet Ali Aba da, suçsuz olduğuna inandığını söyledi. Aba, “Aksi çıkmayacağından eminim. Şu Alaşehir'de Kazım Bozyel'i kime sorarsanız sorun böyle bir şey yapmayacağına benim kadar da emin olur. Bugüne kadar karınca bile incitmemiş bir insan, çocuk bekleyen bir insan, bunu kalkıp da kardeşi gibi gördüğü bir insana yapamaz, Bence Kazım Bozyel'e iftira atıldı. Çünkü market sahiplerinin depolarına daha önce hırsız girmiş, bunlarla bağlantılı olabilir düşüncesindeyim” dedi.

Haberin Devamı

Kazım Bozyel'in ailesinin şu anda çok perişan durumda olduğunu kaydeden Aba, “Ailesi Kazım Bozyel'in arkasında duruyor. Çünkü hepsi kesinlikle onun yapmadığından eminler. Yıldız-İbrahim Çetin, onun annesi babası gibiydi. Emine'yi de kardeşi gibi görüyordu” dedi.

Nurettin DOĞAN/ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)