Gündem 'O hakimler' mahkemeye sevk edildi

'O hakimler' mahkemeye sevk edildi

Paylaş
'O hakimler' mahkemeye sevk edildi

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile 22 Temmuz ve devamı operasyonlarda tutuklanan, aralarında Yurt Atayün ve Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 63 polisin dosyalarında reddi hakim kararı verdikten sonra açığa alınan İstanbul 29. Asliye Ceza Metin Özçelik ile polislerin tahliyesine karar verdikten sonra açığa alınan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer'i tutuklanma talebiyle Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk etti

Başsavcılık, "Örgüt üyeliği" suçlamasıyla tutuklanmasını istediği 2 hakim hakkında gözaltı kararı da verdi. Hakim Metin Özçelik, ifade vermek üzere saat 18.30’da Bakırköy Adalet Sarayı’na geldi.

OLAYA HSYK EL KOYDU


HSYK, Hidayet Karaca ve 63 polisi sorgulayan Sulh Ceza Hakimleri hakkında reddi hakim kararı veren İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ile bu kişiler hakkında tahliye kararı veren İstanbul 32. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Başer’i önce açığa aldı, ardından müfettiş göndererek işlemlerini incelemeye aldı.

TUTUKLANMALARI TALEBİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

İncelemelerini tamamlayan HSYK müfettişleri, bugün Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak, 2 hakim hakkında "Örgüt üyeliği" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmeleri yönünde karar verilmesini istedi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da, HSYK müfettişlerinin talebini kabul ederek, dosya üzerinden 2 hakimi de tutuklanma talebi ile Bakırköy Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk etti.
Başsavcılık ayrıca, 2 hakim için gözaltı kararı çıkardı.

METİN ÖZÇELİK İFADE İÇİN ADLİYEDE...


Başsavcılığın kararı üzerine, eski İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik, saat 18.30 sıralarında avukatı Önder Durdu ile birlikte Bakırköy Adalet Sarayı’na geldi.

Özçelik, adliye önünde bekleyen gazetecilere kısa bir açıklama yaptıktan sonra, ifade vermek üzere Nöbetçi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulunduğu kata çıktı.

Yüksel KOÇ / İstanbul, (DHA)