Hakan Çelik O işareti kan dökülmesini önleyince yapın!
HABERİ PAYLAŞ

O işareti kan dökülmesini önleyince yapın!

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki terör saldırısından sonra çıkan olaylar daha kötü şeylerin yaşanmasının an meselesi olduğunu gösterdi. PKK terörünün amacının Türkiye’yi geri dönüşü olmayacak bir bölünmeye götürmek olduğunu bilmeyen yok. Uluslararası medyaya “Biz bölünme istemiyoruz” diye demeçler verseler de parçalanmayı sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. PKK çatışmalarda belli bir coğrafi çizgi vurgusu yapmaya çalışıyor. Çatışmalardan sonra çıkacak olayları bahane ederek doğal bir etnik ayrımın olduğu tezini işlemek istiyor. Dörtyol’da polislerin öldürülmesinden sonra bazı grupların BDP’ye ait binalara saldıracaklarını biliyorlardı. Türk bayraklarıyla sokaklara dökülen ve kimi Kürt kökenlilerin işyerlerine de saldıranlar bu anlamda PKK’nın tuzağına düşmüş oldu.

Haberin Devamı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) şu ana kadar bu tip olaylarda halkı kışkırtmamak adına sorumluluğunu yerine getirdi. Aynı sorumluluk ve hassasiyeti BDP’nin gösterebildiğinden emin değilim. Dörtyol’daki olaylar üzerine Hatay’a hareket eden BDP konvoyunun ilçeye girişine izin verilmedi. Bunun üzerine BDP’liler zafer işareti yaparak döndü. Bence burada bir yenilgi olmadığı gibi kazanılmış bir zafer de yoktu. Bu nedenle iki parmakla yapılan o zafer işareti saçmaydı. O işareti Türkiye’de kan dökülmesini önleyebildiğiniz zaman yaparsınız, biz de sizi alkışlarız!.

Açılıma Sony’den katkı

Türkiye’de uzun yıllar Kürtçe şarkı söylenmesi yasaktı. Kürt müziği dinlemek isteyenler ya yurt dışından albüm getiriyor ya da gizlice kaydedilen şarkıları dinliyordu. Kürtçenin özgürleştiği dönemde bile Kürtçe şarkı icra etmek sanatçıların tercih etmediği bir işti. Çünkü başlarına dert almak istemiyorlardı. PKK’nın Ahmet Kaya gibi bir ismi istismar etmeye çalışması da sanatçıların bu sürece cesaretle destek vermelerini engelledi. Türkiye’de son dönemdeki demokratikleşme zincirinin önemli halkalarından biri Kürtçe yayın yapan TRT 6’nın yayına başlaması oldu. Ancak bu işin devlet eliyle yapılmasını hâlâ eleştirenler var. Şimdi dünyanın önde gelen plak şirketlerinden Sony Music güzel bir projeye imza atarak en sevilen Kürtçe şarkıları bir albüm haline getirdi. Prodüktörlüğünü Ayhan Evci’nin yaptığı albümde Rosna, Jan Arslan, Ciwan Haco, Nilüfer Akbal gibi sanatçıların şarkıları var. Plakçılara gittiğimizde Yunanca’dan Hintçe’ye, Fransızca’dan Boşnakça’ya kadar birçok albüm bulabiliyorduk... Ama Kürtçe yoktu... Büyük bir markanın müzik koleksiyonuna Kürtçe şarkıları almış olması güzel oldu.

Haberin Devamı

Hadi Özışık’ın başarısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Hadi Özışık’ın Best FM’deki “Konuşan Türkiye” programına katılarak Gürsel Tekin’in 4 Ağustos’ta genel başkan yardımcısı olacağını açıkladı. Gürsel Tekin gibi partiye önemli katkıları olan bir ismin referandum ve seçim yaklaşırken ön saflarda olması CHP’ye yarar sağlar, bu nedenle Kılıçdaroğlu parti içinde karşılaştığı muhalefete rağmen bana göre doğru ve cesur bir karar verdi. Bu olayın güzel bir yanı da Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı ilk kez bir radyo programında yapmış olması. Çünkü liderler radyoları neredeyse tamamen unutmuştu. İnternet gazeteciliğini Genelkurmay ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde akredite etmeyi başaran Hadi Özışık radyoculuk adına da iyi bir iş başardı. Televizyon ve gazetelerden gelen yoğun röportaj taleplerini bile karşılamakta zorlanan Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde bir iki radyo programına daha çıkmayı planladığını söyleyebilirim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder