Gündem 'O istedi, biz vurduk'

'O istedi, biz vurduk'

Paylaş
'O istedi, biz vurduk'

Kayseri'de 28 yaşındaki H.E.'yi tabanca ile vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan E.E., kurbanın isteğiyle ateş ettiğini söyledi

23 Aralık'ta saat 21.00 sıralarında Talas İlçesi'ne bağlı Yenidoğan Mahallesi Halefhoca Caddesi Mustafa Cesur Parkı'nda meydana gelen olayda, bir otomobilde bacağından tabancayla açılan ateş sonucu yaralanan H.E., kaldırıldığı hastanede kan kaybından yaşamını yitirdi.

H.E.'nin otopsisinde kurşunun ana damarı kopardığı belirlendi. Olayın ardından çalışma başlatan polis, cinayetle ilgili E.E. ile A.L.E.'yi gözaltına aldı.

"VURUN, EŞİMLE ARAM DÜZELSİN"

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekiplerince sorgulanan E.E., ilk ifadesinde olayı şu şekilde anlattı: “Üçümüz arkadaşız, bir iş bulursak da çalışırız. H.E.’nin bir kişiye 3 bin liraya varan borcu vardı. Ayrıca eşiyle de arası biraz bozuktu.

Borcunu ödememek ve eşiyle arasının düzelmesini istiyordu. Olay günü bir otomobilde buluştuk. Bize, ‘Beni silahla yaralayın ki hem borcumu ödemeyeyim hem de eşimle aram düzelsin’ dedi. Teklifi kabul etmedik. Ancak, ısrar sonucu sol bacağının et kısmından yaralamaya karar verdik.

Hafif şekilde yaralanacak, ardından da gelen ambulansla hastaneye kaldırılacaktı. Tabancayla ateş edip sol bacağından yaraladım. Ardından yaralı H.E.’yi sokağa sırtüstü yatırıp kaçtık.”

İfadesinin ardından adliyeye gönderilen E.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, A.L.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayda kullanılan ruhsatsız tabancaya da el konuldu.

Recep İSTEK/KAYSERİ (DHA)