Nedim Şener O kepazeliğin amacı algı operasyonuydu
HABERİ PAYLAŞ

O kepazeliğin amacı algı operasyonuydu

Haberin Devamı

Hrant Dink’i öldürmek için 17 Ocak 2007 günü Trabzon’dan yola çıkan Ogün Samast’a biraz para, dolu bir silah bir de Türk bayrağı verilmişti. Plana göre Samast cinayetten sonra kaçmayacak, bayrağı Dink’in cansız bedeni üzerine açıp, “Ermeni’yi ben öldürdüm” diye bağıracaktı.

“Türklüğü aşağıladığı için öldürdüm” şeklindeki ilk ifadesi gibi Türk bayraklı senaryo ona yola çıkmadan öğretilmişti.

Samast, 19 Ocak günü Dink’i öldürdüğünde panikledi, Türk bayrağını açamadan olay yerinden kaçtı. Algı operasyonu çökmüştü. Büyük oyunu oynayanlar senaryonun devam etmesini istiyordu.

Samast bir gün sonra Samsun Otogarı’nda yakalandı. Otogar’dan Samsun Emniyet’i Terörle Mücadele Şubesi’nin çay ocağına götürüldü. Duvarda asılı olan ve Atatürk’ün bir sözünün yer aldığı posterin önünde elinde Türk bayrağı ile dakikalarca filmi çekildi. Senaryo tekrar oynanıyordu. Dink cinayeti davası hakimi Ali İhsan Horasan, dün o görüntülerdeki jandarmalara şu soruyu sordu; O kepaze görüntüleri ortaya çıkaracak kadar amacınız neydi?

O kepaze görüntülerin tek amacı vardı, altı ay sonra başlayacak Ergenekon operasyonları için algı yaratmak.

Nitekim o fotoğraflar 23 Ocak 2007 günü Star gazetesinde ‘Katile Poster’ başlığıyla çıkmıştı. Katilin jandarmada kahraman gibi ağırlandığı yazılmıştı. Ama Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet resmi açıklama ile görüntülerin jandarmada değil Samsun Emniyeti’nde çekildiğini açıkladı. Algı operasyonu bir kez daha çökmüştü.

FETÖ’cü Yılmazer devrede

Bu kez aynı davanın sanığı ve Ergenekon operasyonlarının başındaki isim FETÖ’cü İstihbaratçı Ali Fuat Yılmazer devreye girdi. 28 Ocak 2007’te Samsun İstihbarat Şube Müdürü’nü arayıp bilgisayar üzerinden Ogün Samast’ın 44 saniyelik görüntüsünü Ankara’ya çekti. O görüntüler 30 Ocak günü FOX Tv’den Ercan Gün’e ulaştırıldı.

O görüntüleri yayınlamak yerine, Samsun’a gitti, bir kaç göstermelik çekim yaptı. 31 Ocak’ta Jandarma santralini arayıp 56 saniyelik görüşme yaptı. İstanbul’a döndü ve haberi, ‘İşte Samsun Jandarma Karakolu’nda çekilen görüntüler” diye yayınladı.

Ertesi gün gazeteler jandarmanın katile kahraman mualemesi yaptığını Türk bayraklı görüntüler eşliğinde yayınladı.

FETÖ ve tetikçisi FOX Tv’den Ercan Gün amacına ulaşmıştı; Ergenekon operasyonlarının başlaması için Türk ve dünya kamuoyunda gereken algı yaratılmıştı. Gazeteci Ercan Gün de davanın sanığı.

Ona, “Görüntüler jandarmada çekilmediği halde neden öyle bir haber yaptığı ve jandarma santralini arayıp ne konuştuğu soruldu.

Cevabı şöyleydi; “Görüntülerin jandarmada çekilmiş ve jandarmadan aldığım algısını oluşturmak için aradım.”

İşte o kepaze görüntülerin amacı budur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder