Siyaset 'O komutanlar açığa alınmalı'
Paylaş
'O komutanlar açığa alınmalı'

Başbakan Yardımcısı Arınç, Balyoz'daki yakalama kararlarıyla ilgili konuşurken “Biz nasıl Ankara Emniyet Müdürü'nü görevden aldıysak aynı şey askerde de olmalı." dedi

'BENCE OLMALI’

Haberin Devamı

Orhan Özdemir, Ankara Emniyet Müdürü’yken yolsuzlukla suçlanınca tutuklanmış ve görevinden alınmıştı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün yaptığı açıklamada Balyoz soruşturmasında hakkında yakalama emri çıkarılan görevdeki komutanları hatırlattı.

Bülent Arınç “Aynı iş askerde de olmalı mı derseniz, bence olmalı. Silahlı Kuvvetlerin bu konuda yıpranmasını istemem” dedi.

‘NE YAMAN ÇELİŞKİ’

Hakkari Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya’ya gönderme yapan Bülent Arınç “Başbakan’ın yanında siperde duran insan şu anda görevinin başında, ama bir taraftan da şu davanın (Balyoz) içindeki sanıkların başta geleni.Bir başkası da (6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek) İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la aynı törende. Bu ne yaman çelişki diye düşünmem mi?” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘GÖZLERİNE BATMIŞ’

Arınç, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “Erdoğan’la Büyükanıt anlaştı” iddiası için de “Hem cehalet örneğidir hem de çok yakışıksızdır” dedi.

Bülent Arınç, Yaşar Büyükanıt’a emeklilik döneminde alınan zırhlı araç için de “Gözüne daha çok batıyorsa bilsinler ki gelmiş geçmiş bütün genelkurmay başkanları için bu yapılır. (Not: Son 5 genelkurmay başkanından sadece Büyükanıt’a alındı)