Gündem "O memura soruşturma açılmadı"

"O memura soruşturma açılmadı"

Paylaş
"O memura soruşturma açılmadı"

"O memura soruşturma açılmadı"

Trabzon’a gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’a sevgi gösterisinde bulunduğu gerekçesiyle, Kadastro Müdürlüğünde çalışan kadın memur hakkında inceleme başlatıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Tapu ve Kadastro Trabzon Bölge Müdürü Mülayim Çavuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kadastro Müdürlüğünde görevli Nevin Eyüboğlu hakkında, bir süre önce Trabzon’a gelen Orgeneral Başbuğ’a "sarıldığı, memur olduğu halde basın mensuplarına açıklama yaptığı" için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce inceleme başlatıldığı yönünde, bir gazetede haber yayımlandığını anımsattı.

Bu haberin ardından Eyüboğlu’nun yanı sıra Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü anlatan Çavuş, şunları söyledi:
"Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ’a Trabzon’a gelişinde sarıldığı ve basın mensuplarına açıklama yaptığı gerekçesiyle Tapu Müdürlüğünde görevli memur Nevin Eyüboğlu hakkında inceleme başlatıldığı yönündeki haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Haberin Devamı

Eyüboğlu’nun konuya ilişkin Ankara’da Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile görüştüğü iddiası da doğru değildir. İddia edilenin aksine, Eyüboğlu hakkında herhangi bir inceleme ya da soruşturma başlatılmamıştır."

Bu arada, Nevin Eyüboğlu’nun, geçen yıldan kalan iznini kullanarak, ablasını ziyaret etmek için Ankara’ya gittiği ve burada 3 gün kaldıktan sonra Bursa’da doğum yapan yeğenini görmek için bu ile geçtiği belirtildi.

İzninin bitmesinin ardından Trabzon’a gelerek görevine başlayan Eyüboğlu’nun da hakkında herhangi bir inceleme yapılmadığını ve Bakan Demir ile de görüşmediğini söylediği öğrenildi.