Gündem O müdürün kapısına 'Andımız' asıp, 'Burası Karşıyaka' yazdılar

O müdürün kapısına 'Andımız' asıp, 'Burası Karşıyaka' yazdılar

Paylaş
O müdürün kapısına 'Andımız' asıp, 'Burası Karşıyaka' yazdılar

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki bir okulda bayrak töreninin ardından 'Andımız'ı okumak isteyen öğrencileri 'Dingonun ahırı mı burası' diye azarlayan okul müdürü hakkında Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ön inceleme başlattı. Bu arada, müdürün makam odasının girişine ’Andımız’ yapıştırıldı, üzerine de ’Burası Karşıyaka’ yazıldı. Yazıyı yapıştıran kişi bulunamadı

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu'nda bayrak töreninin ardından 'andımız'ı okumak isteyen öğrencilere, okul müdürünün tepkisi sert olmuştu.

Bir grup öğrenci, velilerin de isteğiyle bayrak töreninin ardından 'andımızı' okumak istemiş, bunu farkeden okul müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, duruma müdahale etmişti.

Öğrencileri azarlayan Karamustafaoğlu, andımızın okunmasına engel olmuş, "kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası? Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz" demişti.



O anlar, bahçenin dışında bekleyenler tarafından kaydedildi. Sosyal medya üzerinden başlayan tepkiler üzerine, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili ön inceleme başlattı. Kaydedilen görüntüler de incelemeye alındı.

CHP milletvekili Atilla Sertel'den de yaşananlara tepki geldi. Sertel, Karamustafaoğlu'nun tepkisinin anlaşılamaz olduğunu söyledi.

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise 'Andımız'ın üç yıl önce yasayla kaldırıldığı hatırlatıldı. Bu nedenle okutulamayacağı belirtildi.

MAKAM ODASININ KAPISINA 'ANDIMIZ' YAPIŞTIRILDI. ÜZERİNDE 'BURASI KARŞIYAKA' YAZIYOR

Bu arada, okulda Müdür Karamustafaoğlu’nun makam odasının girişinde isminin yazılı olduğu tabelanın altına, üzerinde kırmızı kalemle ’Burası Karşıyaka’ yazılı ’Andımız’ın yazılı metni yapıştırıldı. Andımızda, ’İlkem’, ’Atatürk’ ve ’Ne mutlu Türküm diyene’ ifadelerinin yine kırmızıyla yazılması dikkat çekti. Andımız metnini kimin yapıştırdığı bulunamadı.