Siyaset O polis serbest bırakıldı
Paylaş
O polis serbest bırakıldı

Hakkında yakalama kararı çıkarılan ve polis tarafından gözaltına alınan İsmail Yalınız, nöbetçi hakimlik tarafından serbest bırakıldı

Emniyetteki "paralel yapı" operasyonu kapsamında hakkında yakalama kararı çıkarılmasının ardından gözaltına alınan şüpheli polis İsmail Yalınız serbest bırakıldı. İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce, savcılığın itirazı üzerine haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten İsmail Yalınız’ın, dün akşam İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Yalınız’ın, çıkarıldığı nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulandığı, hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasının ardından da serbest bırakıldığı belirtildi.

"Casusluk" suçlamalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 17 polisten, Yalınız ile beraber 8’i nöbetçi hakimlikteki sorgularının ardından serbest bırakılırken, Kürşat Durmuş ise tutuklanmıştı. Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu diğer 8 polis hakkındaki yakalama kararı ise devam ediyor.

TUTUKLU SAYISI 40

Emniyette "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 28 kişi tutuklanmıştı. "Casusluk" soruşturması kapsamında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu ise 11 kişi de tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Hakkındaki yakalama kararı üzerine teslim olan Kürşat Durmuş da bu sabaha karşı tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

AA