Gündem O roketler Suriye yolcusuymuş

O roketler Suriye yolcusuymuş

Paylaş
O roketler Suriye yolcusuymuş

Adana'da dün yapılan bir operasyonda 1 TIR dolusu roket başlığı ele geçirilmişti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bugün yaptığı açıklamada "Roket başlıklarının Suriye'ye götürülmek istendiği netleşti" dedi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TIR’da ele geçirilen roket başlığının sayısının 935 olduğunu 10 da rampasının bulunduğunu, gözaltı sayısının ise 10’a çıktığını söyledi. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde gazetecilerin olayla ilgili sorularını yanıtlayan Vali Coş, roketlerin Suriye’ye götürülmek istendiğinin netleştiğini vurguladı. Olay ile ilgili yurt içi ve yurt dışı bağlantıların araştırıldığını kaydeden Vali Coş, "Bu operasyon, Türkiye’nin radikal gruplara destek vermediğini ortaya koymuştur" dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin bütün güvenlik birimleri, kurum ve kuruluşlarının koordineli olarak olayı soruşturduğunu anlatan Coş, şu bilgileri verdi: "Operasyonun seyri açısından bazı şeyler netleşmeden bilgi vermek doğru olmaz. TIR’da ele geçirilen roket başlıklarının sayımı tamamlandı ve 935 olduğunu söyleyebiliriz. Malzemelerin bir kısmının Konya’da, bir kısmı da Adana’da üretildiğini biliyoruz.

Türkiye’nin güvenlik birimleri, operasyonla ilgili olarak ellerindeki bütün bilgi, veri ve teknik donanımı bir araya getirip çalışmasını sürdürüyor. Ele geçirilen malzemelerin Türkiye’nin güneyindeki bir ülkeye, Suriye’ye gideceği netlik kazandı. Bizim ülkemizin vatandaşı olsun, başka ülkenin insanı olsun fark etmez. Güvenlik görevlilerimiz olay ile bağlantısı olduğu belirlenen herkes ile ilgili çalışma yapabilir." Coş, roket başlıklarının Suriye bağlantısının Haısam Toubaljeh adlı Suriyeli tarafından yürütüldüğü iddialarıyla ilgili de araştırmanın sürdüğünü kaydetti.

Haberin Devamı

DHA