Bilim - Teknoloji "O ses" kapanacak!
Paylaş
"O ses" kapanacak!

Microsoft'un peşinde olduğu bu işlev, cebinizin olmadık yerlerde çalmasına tam bir çözüm getirecek!

Telefonların bizlere sunduğu işlevler güçlendikçe onlarla olan ilişkimiz de doğru orantılı olarak artıyor. Bu ise onlardan uzak kalmamız gereken zamanların bazı durumlarda bize dayatılması sonucunu ortaya çıkardı.

Haberin Devamı

Geleceği düşünmemek gibi bir lüksü olmayan Microsoft'un ise Ağustos ayında USPTO'ya yaptığı, ancak henüz ortaya çıkan patent başvurusunda, cihazınızı belirli durumlarda otomatik olarak susturacak bir işlev açıklanıyor. İşlev, patente göre bir sessizleştirme denetimi yoluyla bir veya birden fazla telefonun sesini kapatmayı anlatıyor. Kısıtlama, belirli bir saat aralığında telefonun sesinin kısılması gibi şekillerde ortaya çıkabiliyor.

Patent başvurusunda böyle bir hizmetin okullarda, iş toplantılarında veya sinema salonlarında mobil cihazların sesini kapatmak için kullanılabileceğini söylüyor. Bazı sinemaların Wi-Fi ve mobil ağ sinyalini engelleyecek teknolojiye halihazırda sahip olduğunu da söyleyelim.

Haberin Devamı

Patent başvuruları işlevin gelecekte gerçeğe dönüşeceğini garantilemiyor. Ancak Windows Phone'un bir sonraki sürümünde böyle bir işlev görürseniz şaşırmayın.

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: CHIP Online