Gündem O silah ruhsatlı çıktı

O silah ruhsatlı çıktı

Paylaş
O silah ruhsatlı çıktı

Bulanık'ta, iki kişinin ölümüne neden olan Turan Bilen'in kullandığı Kalaşnikof'un gönüllü köy korucusu olduğu gerekçesiyle tescil edilerek ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı

TURAN BİLEN TUTUKLANDI

Haberin Devamı

DTP’nin kapatılmasını protesto için önceki gün Muş Bulanık’ta yapılan gösteri kanlı bitmişti. Göstericiler karşılarına çıkan her şeyi yakıp yıkınca dükkanına molotofkokteyli atılan Turan Bilen adlı esnaf Kalaşnikof marka tüfeğini çıkarıp kalabalığa ateş açmıştı. İki kişinin ölümüne, sekiz kişinin de yaralanmasına neden olan Turan Bilen dün sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Turan Bilen’in olayda kullandığı Kalaşnikof’un, gönüllü köy korucusu olduğu gerekçesiyle tescil edilerek ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı.

KURŞUNLAR KALAŞNİKOF’TAN

Ölen ve yaralananların avukatları kaymakamlığın, Turan Bilen’in gönüllü köy korucusu olduğu konusunda kendilerine net bilgi verdiğini kaydetti. Buna göre Turan Bilen, daha önceden sahip olduğu Kalaşnikof silahı, gönüllü köy korucusu olmasının ardından tescil ettirdi. Böylece silaha ruhsat verildi. Yapılan otopsiler sonucu da ölenlerin vücudundan çıkan kurşunların, Turan Bilen’in silahından ateşlendiği kesinleşti.

Haberin Devamı

FARKLI NOKTADAN ATEŞ

Bu arada görgü tanıkları şok bir iddiada bulundu. Kanlı olaya şahit olanlar Turan Bilen’in silahı ateşlemesinden kısa süre önce tabancayla farklı bir yönden kalabalığın üzerine ateş açıldığını, Bilen’in sonradan halka ateş ettiğini yetkililere bildirdi. Kaymakamlık da yetkili avukatlara, “Bilen’e ait bir de tabanca var. Tabancayla ateş açmış olabilir” açıklamasını yaptı. Ancak tanıklar, ilk ateşin farklı yönden açıldığı yönündeki iddiasını sürdürdü. Bu nedenle soruşturmayı yürütecek olan Muş Başsavcılığı’nın ikinci silah üzerinde de araştırma yapması bekleniyor.