Gündem O 'taraf'taki MOBESE bozuk!

O 'taraf'taki MOBESE bozuk!

Paylaş
O 'taraf'taki MOBESE bozuk!

Balyoz belgelerini Taraf gazetesine getiren kişinin tespitine ilişkin çalışmada, o yöndeki kameranın olay günü arızalı olduğu ortaya çıktı

Balyoz iddianamesinin önceki gün dağıtılan ek klasörlerinde çarpıcı detay... Savcılık, Balyoz belgelerini Taraf gazetesine getiren şahsın tespiti için MOBESE kayıtlarını istedi. Emniyet'ten ise gazeteyi gören kameranın, 29 Ocak günü arızalı olduğu yanıtı geldi.

Akşam gazetesinin haberine göre, 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen Balyoz Planı'na ait belgeleri Taraf'a getiren kişiye ilişkin, ek klasörlerde önemli detaylar var.

Klasörlerdeki bilgilere göre, Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, 29 Ocak 2010 günü savcılığı arayıp elinde kendilerine verilmesi gereken belgeler olduğunu söyledi. Savcılık, gazeteye bir emniyet amiri ile terör ekipleri yönlendirdi.

Haberin Devamı

'EMEKLİ SUBAYIM' DEDİ

Klasörlerde yer alan bilgilere göre, gazeteci Baransu, olay gününü şöyle anlattı: 'Kaynak kişi sabah saatlerinde valizdeki orijinal belgeleri verdi. Gazetede emniyet güçlerini beklerken valizdeki belgeleri inceledik, fotoğrafladık. Ben dahil olmak üzere birkaç arkadaşın belgelerde parmak izi olabilir. Çünkü belgeleri inceledik. Belgeleri getiren şahsı tanımıyorum. Kendisiyle iki kez karşılaştım. 2003 yılında 1. Ordu Komutanlığı'nda görevli subay olduğunu ancak emekli olduğunu söyledi.'

Klasörlerde, savcılığın meçhul kişinin kimliğinin tespitine yönelik yazışmaları da yer aldı.

SADECE MUHABİRİN GÖRÜNTÜLERİ VAR

Buna göre savcılık, şahsı belirlemek için gazeteye yakın noktalardaki MOBESE'lerle, banka ve kamu kuruluşlarına ait kameraların, 09.00-12.30 arası kaydettiği görüntülerin incelenmesini istedi. Emniyet'ten gelen yazıda ise belirtilen noktadaki 92-02 numaralı MOBESE 29 Ocak'ta bozuk olduğu için herhangi bir kayıt tespit edilemediği bildirildi.

Haberin Devamı

Aynı binadaki Alkım Kitapevi ile bölgedeki bankaların kamera kayıtları da incelendi. Ancak bavulu getiren şahsa ait herhangi bir görüntü tespit edilemedi. Sadece haberi yapan muhabir Baransu'nun bir valizle gazeteye girerkenki görüntülerine ulaşıldı.

(Akşam)