Yaşam O vatandaşa okuma-yazmayı Halk Eğitim öğretecek

O vatandaşa okuma-yazmayı Halk Eğitim öğretecek

Paylaş
O vatandaşa okuma-yazmayı Halk Eğitim öğretecek

Samsun'da yaşayan bir vatandaşın kendisine okuma yazma öğretene 10 dönüm tarla vereceğini söylemesi üzerine Halk Eğitim Merkezi harekete geçti

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Yağınözü Mahallesi’nde ikamet eden Hasan Şen’in çağrısına Vezirköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden cevap geldi.

Hasan Şen kendisine okuma-yazma öğretilmesi halinde 10 dönüm tarla verebileceğini söylemişti. Bu istek üzerine birçok eğitimcinin yanı sıra harekete geçen Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Hasan Şen’in eğitimini hiçbir karşılık beklemeden üslenebileceklerini belirtilerek tarla vermesine de gerek olmadığı ifade edildi.

Hasan Şen’in daha önceki yıllarda okuma-yazma kurslarına katıldığı ancak çeşitli nedenlerden dolayı öğrenemediği öğrenildi. Okuma-yazma bilmemenin eksikliğini hayatın her safhasında hissettiğini ve her insanın bu eğitimi alması gerektiğini belirten Şen, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne teşekkür ederek "Allah razı olsun. Talebime hemen sahip çıkıldı. Yine söylüyorum herkes çocuğunu okutsun. Eğitimsiz, hele okuma-yazma bilmeden olmaz, okuma-yazma bilmenin bedeline paha biçilemez. Sağ olsunlar, bütün eğitimciler konuyla ilgilendiler" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından talep etmesi halinde Hasan Şen’e okuma-yazma eğitimi verileceği bildirildi.

İHA

Haberin Devamı