Dünya Obama, CIA ajanlarını göndermiş

Obama, CIA ajanlarını göndermiş

Paylaş
Obama, CIA ajanlarını göndermiş

ABD'li yetkililer, Libya lideri Muammer Kaddafi'ye karşı savaşan isyancıların kimlikleri ve sahip oldukları güç konusunda istihbarat toplanması için, Obama yönetiminin CIA ajanlarını Libya'ya gönderdiğini açıkladı

Washington Post'a konuşan yetkililer, Başkan Barack Obama Libya’da bir kara harekatı düzenlenmeyeceğini söylemiş olsa da, CIA ajanlarının isyancılara gizlice silah sağlaması ve diğer konularda yardımda bulunması için kapalı kapılar ardında talimatlar verildiğini söyledi.

New York Times (NYT) ise Libya’ya gönderilen CIA ajanlarının, koalisyon güçleri tarafından düzenlenen hava saldırıları için istihbarat toplamak ve isyancılara destek vermekle görevlendirildiğini duyurdu.

ABD, Libya’daki ajanlarının elde edeceği istihbaratla, Kaddafi birliklerinin yerleşim birimlerinde mevzilendikleri noktaların ve mühimmat depolarının yerini tespit etmeyi umuyor.

İNGİLİZLER DE LİBYA'DA

NYT, CIA’in yanı sıra İngiliz istihbaratının ve özel kuvvetlerinin de Libya’da faaliyette olduğunu bildirdi.

İngiliz yetkililer, özel kuvvetlere ve MI6’e bağlı istihbarat görevlilerinin Libya’da bulunduğunu belirtti. Libya’da bulunan İngiliz ajanlarının, İngiltere’ye ait savaş uçaklarının operasyonlarını yönlendirdiği, Libya ordusunun tank, top ve füze savunma sistemlerinin yerini tespit etmeye çalıştığı ifade edildi.

Öte yandan, ABD’li casuslar isyancılarla görüşerek, liderlerinin kim olduğunu ve mücadelelerine olan bağlılıklarını anlamaya çalışıyor. Libya’daki operasyonların gizliliği nedeniyle kimliklerini açıklamayan ABD’li yetkililer, isyancıların askeri faaliyetlerinin Batı tarafından yönlendirilmediğini belirtti.

Bir CIA sözcüsü, Libya’yla ilgili haberler konusunda yorum yapmayı reddetti.

Haberin Devamı