Dünya Obama çifti 2010'da 1,8 milyon dolar kazandı

Obama çifti 2010'da 1,8 milyon dolar kazandı

Paylaş
Obama çifti 2010'da 1,8 milyon dolar kazandı

ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama'nın vergi beyannamesi, Beyaz Saray'a geçtikten sonra çiftin gelirinin azaldığına işaret ediyor

ABD Başkanı Barack Obama ve First lady Michelle Obama, geçen yıl, çoğu kitap gelirlerinden olmak üzere 1,8 milyon dolar gelir beyan etti.

Haberin Devamı

Çift 2009'da 5,5 milyon dolar, 2008'de de 2,6 milyon dolar gelir beyan etmişti. Bu düşüş kitap satışlarının azalmasından kaynaklanıyor.

Barack Obama'nın yıllık brüt maaşı 395 bin dolar. Çift 2010'da yarım milyon dolar vergi öderken, onlarca yardım kuruluşuna toplam 245 bin dolar bağışladı.

BUSH SAYESİNDE AZ VERGİ VERDİ

Beyaz Saray'ın açıkladığı vergi beyannamesinde Obama'nın meslekleri "Başkan" ve "Yazar" olarak olarak geçiyor. Obama 1995'te anı kitabı "Dreams From My Father" (Babamdan Hayaller), 2006'da siyasi kitabı "The Audacity of Hope" (Umudun Cesareti) geçen yıl da çocuk kitabı "Of Thee I sing: A Letter to My Daughters"ı yayımlamıştı.

Barack Obama, selefi George W. Bush'un çıkarttığı yüksek kazanç sahiplerine az vergi ödeten düzenlemeden yararlandı. Obama, rekor seviyede bütçe açığının olduğu bir dönemde zenginlere vergi kolaylığı sağlanamayacağını söylerek bu yasanın değiştirilmesi için çaba harcıyor.

Haberin Devamı

Çift, eyalet vergilerini, 2009'a kadar yaşadıkları Illinois eyaletine ödüyor. ABD'de bir hanenin ortalama yıllık geliri 52,049 dolar.