Siyaset Obama Erdoğan'ı arayacak iddiası
Paylaş
Obama Erdoğan'ı arayacak iddiası

Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinden sonra ABD Başkanı Obama'nın Erdoğan'ı arayacağı iddia edildi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Posta212'den İlhan Tanır'a şu özel açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili olarak ilan edilen sonuçları gördük. Başkan Obama, Başbakan Erdoğan ile yeni rolünde ve Başbakan olarak onun yerine kim geçecekse, onunla çalışmayı gözlemektedir. Başkan (Obama’nın) önümüzdeki günlerde Başbakan Erdoğan ile (telefonda) konuşmasını bekliyoruz."

"SAYIN OBAMA İLE GÖRÜŞEMİYORUM"

Başbakan Erdoğan, seçim öncesi katıldığı bir televizyon programında ABD Başkanı Obama ile görüşemediğini kaydetmişti. Erdoğan "Ne yazık ki doğrusu Biden ile Irak meselesinde görüşüyoruz. Ben sayın Cumhurbaşkanımıza söyledim 'bir de siz arayın' diye. Şu konuyu sayın Obama ile bizzat siz görüşün diye. Aramak istedi ama netice ne oldu bilmiyorum. Ben de suriye konusunda beklediğim neticeleri alamadığımız için Dışişleri Bakanları görüşüyor biz de Biden'la o beni arıyor ben onu arıyorum. Zaman zaman onunla görüştük. Bu süreç içerisinde ben adalet beklerim." demişti.

Haberin Devamı

ERDOĞAN, TWİTTER'DA HESABINI REVİZE ETTİ

Öte yandan Recep Tayyip Erdoğan, mikro blog sitesi twitter'daki bilgilerini de güncelledi. Erdoğan, twitter'daki hesabını 'Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' şeklinde revize etti.