Siyaset Obama, Erdoğan'ı ikna için 1 saatten fazla 'dil dökmüş'
Paylaş
Obama, Erdoğan'ı ikna için 1 saatten fazla 'dil dökmüş'

ABD Başkanı Obama'nın, Türkiye'nin arabuluculuk yaptığı İran konusunda ülkesinin politikalarıyla uyuşmadığını anlatmak için Başbakan Erdoğan'la bir saatten fazla süre telefonda görüştüğü ifade edildi

TATMİN OLMADI

İran’ın nükleer güce sahip olma isteği Amerika ve İsrail başta olmak üzere Batı dünyasının tepkisini çekmişti.

İran, Türkiye ve Brezilya’nın arabuluculuğunda atom bombası yapmaya yarayan zenginleştirilmiş uranyumu, tıp alanında kullanılan uranyum ile takas etmeye razı olmuştu. Ancan bu anlaşma da Amerika Başkanı Barack Obama’yı tatmin etmedi.

‘ENDİŞE SÜRÜYOR’

Amerikan The Washington Post Gazetesi’nde yayımlanan bir makalede, Obama’nın varılan anlaşmanın ülkesinin politikasıyla uyuşmadığını Başbakan Tayyip Erdoğan’a anlatmak için telefonda bir saatten fazla zaman harcadığı belirtildi.

Gazetenin haberinde, Obama’nın Erdoğan’la yaptığı görüşmede Türkiye’nin arabuluculuk çabalarını tanımakla birlikte, İran’ın nükleer programı ve Tahran’ın uluslararası yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle uluslararası toplumun temel endişelerinin sürdüğünün altını çizdiği belirtildi.

‘ETKİLERİ OLACAK’

The Washington Post’taki haberde, üst düzey bir Amerikalı yetkilinin, “Her zaman Türkiye’yle üzerinde işbirliğine gideceğimiz bir çok önemli konu olacak.

Ancak bizim için bu kadar önemli olan bir konunun, Amerikalıların, Kongre’nin ve Başkan’ın Türkiye’yle etkileşimi üzerinde kaçınılmaz olarak bir etkisi olacak” ifadelerine de

Haberin Devamı