Dünya Obama iki hindiyi affetti

Obama iki hindiyi affetti

Paylaş
Obama iki hindiyi affetti

ABD Başkanı Obama, Şükran Günü geleneklerine uygun olarak, iki hindiyi kesilmekten kurtardı

ABD Başkanı Barack Obama, Şükran Günü öncesinde, geleneksel olarak iki hindiyi "affetti". Her yıl geleneksel olarak ABD Başkanları, Beyaz Saray’da, Şükran Günü’nün geleneksel yemeği olan hindilerden iki tanesini kesilmekten "kurtarıyor". Bu yıl da Obama, "Cobbler" ve "Dobbler" adındaki iki beyaz hindiyi affetti.

Geleneksel hindi affetme törenine kızlarıyla birlikte katılan Obama, hindilere ikinci kez şans vermek istediğini söyledi. Obama, "Hayatın birçok ikinci şanslar verdiğini söylerler ve geçtiğimiz 1 Kasım’da bu düşünceye daha fazla katılamazdım" diyerek, bir yandan da kendisinin ikinci kez başkan seçilmesini ima etti.

Haberin Devamı

Bu iki hindi için Beyaz Saray’ın Facebook sayfasında oylama yapılmıştı. Obama da hindilerin Amerikan halkı tarafından seçildiğini belirterek, "Amerikan halkı konuştu ve bu hindiler ileri gidiyor" diyerek, yine seçimleri kazanması ve kendi kampanya sloganı "ileri"ye atıfta bulundu.

-"Sandy kurbanlarını hatırlayın"-

Obama, hindileri affettiğini, eliyle din adamlarının kullandığı affetme işaretini yaparken, "Cobbler" isimli hindinin ses çıkarması üzerine gülüşmeler oldu. Obama, "Cobbler kutlarım, çok güzel bir hayatın olacak" dedi. Obama ayrıca, Amerikan halkından bu özel günde, Sandy kasırgasında sevdiklerini, ailelerini ve evlerini kaybedenleri hatırlamalarını istedi. Obama geçen yıl da "Barış" ve "Özgürlük" adlı iki hindiyi affetmişti.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’da hindi affetme geleneği 1963 yılında, John F. Kenndy’nin başkanlığından bu yana devam ediyor.

AA