Siyaset Obama ile yarın görüşecek
Paylaş
Obama ile yarın görüşecek

Washington'daki Nükleer Güvenlik Zirvesi'ne giden Erdoğan yarın ABD Başkanı ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’daki Nükleer Güvenlik Zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile Salı günü yapacağı ikili görüşmede Irak, Ermenistan, İran, Afganistan ve nükleer güvenlik gibi konuların ele alınmasının beklendiği bildirildi.

İSRAİL'E NÜKLEER TEPKİ

ABD Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, düzenlediği basın toplantısında, Obama-Erdoğan görüşmesinin Salı günü yapılacağını belirterek, "Başbakan Erdoğan ile istişarelerde bulunma fırsatına sahip olmayı çok istediklerini" kaydetti.

ERMENİ KONUSU AÇILABİLİR

"Önemli bir NATO müttefiki" olarak değerlendirdiği Türkiye ile ABD’nin birlikte üzerinde çalıştıkları birçok acil konunun bulunduğuna işaret eden Rhodes, Erdoğan-Obama görüşmesinde ABD’nin de güçlü destek verdiği Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi yönünde yürütülen çabaların ele alınmasının beklediğini belirtti. Rhodes, görüşmede, Irak ve Afganistan’daki durum, nükleer silahların yayılmasının önlenmesi, İran’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi gereği gibi konuların konuşulacağını tahmin ettiğini ifade etti.

AA

Haberin Devamı