Spor Obama, Lakers ile buluştu

Obama, Lakers ile buluştu

Paylaş
Obama, Lakers ile buluştu

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray'da Los Angeles Lakers'ın oyuncularını ve teknik kadrosunu kabul etti

Basketbola ilgisi bilinen Obama, Lakers antrenörü Phil Jackson’dan esprili bir şekilde Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin daha iyi anlaşabilmeleri için tavsiye istedi.

10 kez NBA şampiyonluğu elde eden Jackson ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu belirten Obama, Jackson’ın bu şampiyonluklardan 6’sını kendisinin siyasete atıldığı Chicago kentinin takımı Chicago Bulls’un başındayken kazandığını hatırlattı.

"KOBE GÖRDÜĞÜM EN İYİ OYUNCULARDAN BİRİ"

Lakers takımına ve takımın oyun kurucusu Kobe Bryant’a da övgüler yağdıran Obama, "Bryant’ın gördüğü en iyi oyunculardan biri olduğunu" söyledi.

Obama, şu an Lakers kulübünün başkan yardımcılığını yapan eski basketbolcu Earvin "Magic" Johnson’dan da övgüyle söz etti ve 50 yaşındaki Magic Johnson’ın 1991’de AIDS olduğu için basketbolu bıraktıktan sonra AIDS ile mücadele ve azınlık haklarının savunulması için faaliyetlerde bulunduğunu hatırlattı.

Obama, "Basketbol seyretmekten daha iyi olan tek şey basketbol oynamaktır. Ancak artık 48 yaşındayım yakında 49 olacağım. Benim için sahada hareket etmek biraz daha zorlaştı" dedi. Görüşmede Obama’ya ismini taşıyan 1 numaralı forma ve basketbol topu armağan edildi.

Haberin Devamı