Dünya Obama Müslüman'mış

Obama Müslüman'mış

Paylaş
Obama Müslüman'mış

İsrail'de aylık yayın yapan "Israel Today" dergisinin Mayıs sayısında, ABD Başkanı Barack Obama'nın Mısırlı yetkililere Müslüman olduğunu söylediği öne sürüldü

Söz konusu iddia, Avi Lipkin'in dergide Victor Mordecai mahlasıyla yazdığı "Obama ve İslam gündemi" başlıklı makalede dile getirildi.

Haberin Devamı

ABD yaşayan ve geçmişte İsrail'de bürokratik görevlerde bulunmuş olan Lipkin yazısında iddiasını şöyle anlattı: "İsrail radyosunun Arap dili yayınlarının başında olan eşim Rachel, Mısır'ın Nil televizyonunda 'Yuvarlak Masa Programı'nda ilginç bir bilgi yakaladı. Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Gheit, ABD Başkanı ile baş başa yapılan bir toplantıda Obama'nın kendisinin Müslüman olduğunu, Müslüman bir babanın oğlu olduğunu, Müslüman bir üvey babanın üvey oğlu olduğunu, Kenya'daki üvey kardeşlerinin Müslüman olduklarını ve kendisinin de İslama yakın hissettiğini söylediğini anlattı.

Obama ayrıca Araplardan sabır göstermelerini istemiş. Obama (sağlık reformu gibi) iç meseleleri hallettikten sonra dünyaya İsrail'le nasıl başa çıkacağını göstermek istiyormuş."

Haberin Devamı

SPEKÜLASYONLAR

Obama'nın üvey babasının Müslüman olması ve hayatının bir dönemini Endonezya'da geçirmesi nedeniyle Müslüman olduğu yönünde özellikle seçim kampanyası sırasında yoğun spekülasyonlar yapılmıştı. Obama'nın rakipleri de ABD Başkanı'na karşı Müslüman olduğu iddialarını kullanmaya çalışmıştı.

Obama'nın seçim döneminde verdiği bir söyleşide, "Benim İslamiyet inancım" demiş ancak arkasından "Benim Hıristiyanlık inancım" diye düzeltmişti. Obama'nın dilinin sürçtüğü açıklanmıştı.