Ekonomi Obama orta sınıfa el attı

Obama orta sınıfa el attı

Paylaş
Obama orta sınıfa el attı

ABD Başkanı Barack Obama, orta sınıf ailelere yardım etmeyi planlıyor

Planla, zor durumda bulunan Amerikan orta sınıfına, faturaların ödenmesi, emekliliğin kurtarılması ve çocuklar ile yaşlı akrabaların bakımı konusunda yardım öngörülüyor.

Obama’nın önerisi, istihdam içermemekle birlikte ailelerin elinden giden bazı güvenceleri yeniden tesis etmeyi amaçlıyor. Planla getirilmesi düşünülen yardım önerilerinin çoğunluğu 1 Şubat’da kongrenin onayına sunulacak bütçede yer alacak.

Tam olarak netlik kazanmayan planla, geliri 85 bin doların altında olan ve çocuk bakımı yardımı alan ailelere vergi kredisinin neredeyse yarısı kadar artırılması, öğrencilere ödenen federal eğitim kredisinin geri ödemesinde tavan belirlenerek kolaylık sağlanması, yaşlıların bakımı için 100 milyon dolar kaynak aktarılması gibi yardımlar öngörülüyor.

Beyaz Saray, istihdam yaratmanın hala önceliği olduğunu düşünüyor. Çift haneli rakamlardaki işsizlik ve ekonomi, halkın birinci önceliğini oluşturuyor. Birçok ekonomist, ülkede şu an yüzde 10 seviyesinde olan işsizliğin en erken 2015’e kadar normal seviyelere dönmesini beklemiyor.

Haberin Devamı