Dünya Obama paraya yenildi

Obama paraya yenildi

Paylaş
Obama paraya yenildi

ABD Başkanı Barack Obama, Las Vegas'ta kumarhanecilerin gönlünü aldı

ABD Başkanı Barack Obama dünyanın ‘kumar ve eğlence başkenti’ Las Vegas’ı kişileri sorumsuz harcama yapmaya yöneltmekle suçlamış ve “Üniversite için para biriktirmeye çalışıyorsanız Vegas’ta bir tomar parayı havaya saçmazsınız” demişti.

Obama’nın geçen yıl söylediği bu sözler Las Vegas ekonomisine zarar vermişti. Başkan Obama, Las Vegas’ta iş dünyası ve turizm sektörü temsilcilerinden oluşan 650 kişilik bir gruba önceki gün konuşma yaptı.

‘Tekmeleyeceğim’

Obama konuşmasından önce kentin Belediye Başkanı Oscar Goodman ile görüşmek istemişti. Belediye başkanı “Başka işim var” diyerek bu teklifi reddetti. Oscar Goodman “Başkan Obama gerçekten yavaş öğreniyor. Buraya geldiğinde onu başkent Washington’a kadar tekmelemek için elimden geleni yapacağım” dedi. Las Vegas’ın ülke ekonomisine sağladığı katkıyı ve 1.8 milyon nüfusu olan kentteki oy potansiyelini düşünen Obama önceki sözlerinden çark etti.

‘Bütçeyi harcadım’

Başkan Obama yaptığı konuşmada “Yanlış anlaşılmaları düzelteyim. Las Vegas’ı seviyorum. Her zaman sevdim” dedi. Obama’nın bu sözleri alkışlarla karşılandı.

Başkan Obama konuşması sırasında izleyiciler arasındaki bir kişiye Las Vegas’ta para harcayıp harcamadığını sordu.

İzleyicinin “Evet” demesi üzerine Obama “Biz de bunu görmek istiyoruz. Ben de önceki gece Amerika bütçesinin yarısını pokerde kaybettim” diyerek espri yaptı.

Haberin Devamı