Dünya Obama zafere koşuyor

Obama zafere koşuyor

Paylaş
Obama zafere koşuyor

Amerika Başkanı Obama ve Cumhuriyetçi aday Mitt Romney son dakikaya kadar mitingler yaparak oy istedi. Son anketlere göre; Obama'nın 4 yıl daha Amerika'nın başkanı olması çok yüksek olasılık

Amerika’da yapılan Başkanlık seçimlerinde Obama zafere koşuyor. Seçimde liberallerin adayı Amerika Başkanı Obama, cumhuriyetçilerin adayı Mitt Romney ile yarıştı. Seçimin son dakikalarında Başkan Obama, seçim kampanyasını Iowa’da noktalayıp Chicago’ya geçti.

>>> BURUN FARKIYLA OBAMA- Haberini okumak için tıklayınız...

Son mitingler

Anketlerde geride görünen Cumhuriyetçi aday Mitt Romney ise son seçim gününde de Pennsylvania ve Ohio’da seçmene seslendi. Amerika’da sabahın erken saatlerinde binlerce seçmen sandıkların önünde uzun kuyruklar oluşturup oy kullandı.

Son dakika anketlerine göre: Obama’nın seçimi kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Amerika seçim sistemine göre başkan adayının, başkan olabilmesi için çoğunluğun oyunu alması yeterli değil.

Eyalet hesapları

Federal yönetim yapısı üzerine kurulu ülkede, seçim mantığı, her eyaletin, başkanı ayrı ayrı seçmesi üzerine olduğundan, eyaleti kazanan başkan adayı, o eyaletteki delegelerin oyların tamamının kazanmış oluyor. Bu nedenle herkes, Obama ile Mitt Romney’nin, halkın ne kadar oyunu aldığına değil, hangi eyaletleri kazandığına kilitlendi.

Haberin Devamı