Dünya Obama'dan Kongre'ye 'göçmenlik reformu' çağrısı

Obama'dan Kongre'ye 'göçmenlik reformu' çağrısı

Paylaş
Obama'dan Kongre'ye 'göçmenlik reformu' çağrısı

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'ye yıl sonuna kadar göçmenlik reformunu geçirmesi çağrısında bulundu

Göçmenlik reformu, Obama'nın ikinci döneminin en önemli öncelikleri arasında yer alsa da aylardır, özellikle de bütçe krizi nedeniyle adeta rafa kalkmıştı. Obama, şimdi bütçe krizine geçici de olsa bir çözüm bulunmasının ardından göçmenlik reformunu yeniden Kongre'nin gündemine getirmeye kararlı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray'da konuyla ilgili bir açıklama yapan Obama, "Göçmenlik reformunu geçirmeliyiz. Bu, ekonomimiz için, ulusal güvenliğimiz için, halkımız için iyi ve bunu bu yıl yapmalıyız" dedi.

Amerikan halkının da reforma büyük destek verdiğine dikkati çeken Obama, "Washington'ın, sorunlar yaratmak yerine aslında bazı sorunları çözebileceğini Amerikan halkına kanıtlayalım" diye konuştu.

ABD'deki mevcut göçmenlik sisteminin kusurlar barındırdığına işaret eden Obama, Kongre'nin, ülkedeki 11 milyon kaçak göçmene ikamet ve vatandaşlık yolunu açan göçmenlik tasarısını yıl sonuna kadar geçirmek için yeterli zamana sahip olduğunu savundu ve bu doğrultuda gecikmeden, bir an önce harekete geçilmesini istedi.

Haberin Devamı

Göçmenlik reformu yasa tasarısı, geçen yaz Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'da kabul edilmişti, ancak Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi'nde henüz bir adım atılmadı.

Obama, göçmenlik reformunun hayata geçirilmesinin, sınırların güvenliğinin sağlanması, yasal göçmenlik sisteminin modernize edilmesi, kazanılmış yasal vatandaşlık yolunun açılması, ekonominin büyümesi, orta sınıfın güçlendirilmesi ve bütçe açığının azaltılması gibi birçok fayda sağlayacağının altını çizerek, "Bu (reformun geçirilmesi), sadece doğru bir iş değil, akıllıca bir iş" ifadesini kullandı.

AA