Dünya Obama'nın 1.5 milyon dolarlık tatili

Obama'nın 1.5 milyon dolarlık tatili

Paylaş
Obama'nın 1.5 milyon dolarlık tatili

ABD Başkanı Barack Obama'nın ailesiyle Havai'de yaptığı Noel tatilinin maliyetinin 1,5 milyon dolar olduğu açıklandı

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde çıkan habere göre; ABD Başkanı Barack Obama ve ailesinin Noel ve yılbaşı dolayısıyla Havai'de yaptıkları tatil 1,5 milyon dolara (yaklaşık 2 milyon 355 bin TL) mal oluyor.

Habere göre, bu rakama Barack Obama'nın eşi Michelle'in daha önce gelmesinden kaynaklanan 63 bin dolarlık yol masrafı, gizli servis ajanları ve deniz komandolarının konaklaması da dahil.

Gazetenin Havai muhabirinin hesaplamalarında, bunlara ilaveten Beyaz Saray personelinin otel masrafının 134 bin 400, yerel polis memurlarının fazla mesai ücretlerinin 250 bin, başkanlık konvoyuna eşlik eden ambulansın da 10 bin dolar tuttuğu belirtildi.

GİZLİ AJANLARIN SEYAHATİ DAHİL DEĞİL

Sadece Başkan'ın başkanlık uçağı Air Force One'la yaptığı seyahat ve tatil masrafının da 1 milyon doların üstünde olduğu hesaplandı.

Bu hesaplamalara Beyaz Saray personelinin araç kiralaması ve gizli servis ajanlarının seyahatlerininse dahil olmadığı, bu giderlerin de hesaplanması halinde toplam rakamın 1,5 milyon doların üstüne çıkabileceği kaydedildi. Gazete,

Obama'nın günlüğü 3500 dolar olan "Kış Beyaz Sarayı" olarak adlandırılan lüks villa yerine bir askeri üste kalarak bu masrafı aşağı çekebileceği yorumunu yaparken, villanın kirasını Obama'nın kendisinin ödediği belirtildi. Beyaz Saray, Barack Obama'nın tatillerinin eski başkanların tatillerinden daha farklı olmadığını bildiriyor.

Haberin Devamı