Dünya Obama'nın Kenya'daki köyü coştu

Obama'nın Kenya'daki köyü coştu

Paylaş
Obama'nın Kenya'daki köyü coştu

ABD'ye bugün ikinci kez başkan seçilen Obama'nın Kenya'daki köyünde de büyük coşku yaşandı

POSTA İNTERNET

Şu an hayatta olmayan ve kendisiyle aynı adı taşıyan baba Barack Obama'nın, Kenya'nın Nyang'oma Kogelo köyündeki annesi yani Başkan Obama'nın büyükannesi Sarah Onyango Obama'nın başı çektiği kutlamalarda, kabilenin üyeleri, köyün diğer yerlileri, kadın erkek, genç yaşlı demeden coşku seline kapıldı.

İÇİP DANS ETTİLER

91 yaşındaki büyükanneyle birlikte diğer yerlilerin de dans edip kadeh tokuşturduğu törene yabancı gazeteciler de, bir önceki seçimde olduğu gibi büyük ilgi gösterdi. Ajansların dünyaya geçtiği fotoğraflarda büyük coşku vardı.

Obama'nın Kenyalı 5 erkek ve 5 kız üvey kardeşi bulunuyor.

Obamanın Kenyadaki köyü coştu
.
KÖYÜN BÜYÜCÜSÜ MÜJDEYİ VERMİŞTİ

Bu arada köyün kâhin doktoru ve büyücüsü John Dimo da, sonuçtan en çok memnun olanlar arasında... Çünkü büyücü doktor, seçim öncesinde kafatasları, hayvan kabukları ve zarlarla baktığı falda, Obama'nın seçimlerde kazanacağını müjdelemişti.

DOĞAN BEBEKLERE 'OBAMA' ADI

Başkan Obama, bu koltuğa ilk oturduğu 4 yıl öncesinden bu yana Kenya'da adeta bir rock yıldızı gibi ilgi görüyor, yeni doğan bebeklere Obama adı veriliyor, Obama müzikalleri hazırlanıyor.

KENYALI BABA, KANSASLI ANNE


Kendisiyle aynı adı taşıyan Kenyalı bir baba ile Ann Dunham adlı Kansaslı bir annenin oğlu olan Obama, 4 Ağustos 1961’de Hawaii’de doğdu.

Hawaii Üniversitesi'nde tanışıp evlenen çift, Obama 2 yaşındayken boşandı. Harvard Üniversitesinde burslu okuyan baba, daha sonra Kenya’ya döndü ve hükümet için çalıştı. Obama 6 yaşındayken, annesi bu kez bir Endonezyalıyla evlendi ve Cakarta’ya taşındılar.

Obama, 4 yıl sonra büyükanne ve büyükbabasıyla yaşayacağı Hawaii’ye döndü ve eğitimine burada devam etti.

POSTA İNTERNET

Haberin Devamı