Dünya Obama'nın koruması ölü bulundu

Obama'nın koruması ölü bulundu

Paylaş
Obama'nın koruması ölü bulundu

ABD'de seçime 4 gün kala ABD Başkanı Barack Obama'yı korumakla görevlendirilen bir istihbarat ajanı otomobilinde ölü bulundu

ABD Başkanı Barack Obama'nın korumalarından Rafael Prieto ölü bulundu. ABD'li yetkililer Prieto'nun "intihar" ettiğini sandıklarını açıkladı.

Prieto'nun bir yabancı ülke vatandaşıyla yaşadığı ilişkiyi amirlerine bildirmediği için hakkında soruşturma açıldığı belirtildi.

Prieto'nun 20 yıldır çalıştığı "Gizli Servis" adlı birimden yayınlanan açıklamada, "değerli bir meslektaşın ölümünden büyük üzüntü duyulduğu" vurgulandı.

Sivil giyimli "Gizli Servis" ajanları, başkanı, yardımcısını, ailelerini ve onlara destek olan üniformalı ekipleri koruyor.

Servisin ajanları bu yıl başlarında Kolombiya'da bir fuhuş skandalı yaşandığından beri mercek altındaydı.

Geçtiğimiz nisan ayında Kolombiya'nın Cartagena kentinde yapılan Amerika Zirvesi'nde ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretine hazırlık yapmak için kente gelen ajanların alem yaptığı öne sürülmüş, olayın ortaya çıkması sonrasında bazı ajanlar işlerinden olmuştu.

ABD'de ulusal güvenliğe tehdit olabileceği gerekçesiyle tüm istihbaratçılar yabancı ülke vatandaşlarıyla ilişkilerini bildirmek zorunda.

'BİR İTİRAF İNTİHARA SÜRÜKLEDİ'

Uluslararası haber ajansı Associated Press'e bilgi veren kaynaklara göre, evli ve çocuk sahibi olan Prieto, soruşturmada Meksikalı bir kadınla uzun süredir ilişkisi olduğunu itiraf etmişti.

AP'ye göre olay, Cartagena skandalına karışan ve Gizli Servis'i herkese eşit muamele etmemekle suçlayan bir ajanın itiraflarıyla ortaya çıktı.

Prieto'nun ilişkisinin bir güvenlik riski yaratmadığı belirtildi.

OTOMOBİLİNDE ÖLÜ BULUNDU

Rafael Prieto'nun geçtiğimiz cumartesi günü arabasında ölü bulunduğu, bu sırada motorun çalışmakta olduğu, ajanın büyük olasılıkla karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Ölüm olayıyla ilgili soruşturma devam ediyor.

BBC TÜRKÇE

Haberin Devamı