Dünya Obama'ya güven azalıyor

Obama'ya güven azalıyor

Paylaş
Obama'ya güven azalıyor

ABD'de Kongre seçimleri yaklaşırken, seçmenlerin yaklaşık yüzde 60'ının Başkan Barack Obama'ya güven duymadığını ortaya koydu

Washington Post/ABC’nin anketine göre, ülkenin geleceği için doğru kararlar vermede Obama’ya ne kadar güven duydukları sorusuna katılımcıların yüzde 58’i "sadece biraz" ya da "hiç" yanıtını verdi.

Ülkede Kasım ayında düzenlenecek Kongre seçimlerine 4 ay kala milletvekillerine duyulan güven ise Obama’ya göre daha da düşük seviyede seyrediyor.

Ankete katılanların yüzde 68’i Kongre’deki Demokratlara, yüzde 72’si ise Cumhuriyetçilere karşı aynı güvensizliği beslediğini ifade etti.

Obama’nın göreve ilk başladığı 18 ay öncesinde, bu anketin sonuçlarının tam tersine, karar alma konusunda Başkan’a duyulan güven yüzde 60 civarındaydı.

Washington Post gazetesi, emlak sektöründe yaşanan sorunlar, ağır giden istihdam artışı ve diğer ekonomik meselelerin Obama’ya destek oranlarına darbe vurmuş olabileceği yorumunu yaptı.

Ankete göre, tüm Amerikalıların sadece yüzde 43’ü, Demokratların ise üçte biri, Obama’nın ekonomi alanındaki icraatlarını beğenirken, yüzde 54’lük kesim karşıt görüş bildirdi.

Anket ayrıca, halen görevlerini sürdüren Kongre üyelerine desteğin de azaldığını ortaya koydu. Ankete katılan seçmenlerin yüzde 62’si, halen kendi bölgelerini temsil eden Kongre üyelerine destek vermeye meyilli olmadıklarını belirtti.

ABD’de 2 Kasım’da düzenlenecek ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’ndeki 435 koltuğun tamamı, Senato’daki 100 koltuğun ise 36’sı için mücadele verilecek.

Haberin Devamı