Gündem Obez kızın dramı

Obez kızın dramı

Paylaş
Obez kızın dramı

Konya'da, obezite hastası 32 yaşındaki Ayşe Güntürk, geçirdiği mide ameliyatı ve diyet programı sayesinde 180 kilodan 90 kiloya kadar indi ancak sonra yeniden 200 kiloya çıktı

Yataktan kalkamadığını ve aşırı kilodan dolayı bacaklarında ödem oluştuğunu söyleyen Güntürk, yürümenin özlemini duyduğunu söyledi. 180 kilo olan kardeşi 26 yaşındaki İsmail Güntürk gibi obezite hastası olan Ayşe Güntürk, aşırı kilosundan dolayı hasta yatağında hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Bacaklarında ödem oluştuğundan dolayı yaklaşık 9 aydır hiç yürüyemediğini ifade eden Güntürk, “Babam emekli ve emekli maaşı ile bize bakmaya çalışıyor. 4 kardeşiz.

Fakat kardeşim İsmail de aşırı kilolu ve şu an 180 kilo. O da çeşitli tedaviler oldu ama tedaviler olumsuz sonuçlandı. Kardeşim yürüyebiliyor. Benimse ayaklarımda artık aşırı kilodan dolayı ödem oluştu. Yürüyemiyorum” dedi.

İki çocuğunun da obezite hastası olduğunu belirten anne Sultan Güntürk ise çocuklarının bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını istediğini söyledi. Anne Güntürk, “Kızım yatağından kalkamıyor. Tüm ihtiyaçlarını ben gidermeye çalışıyorum.

Eşim emekli ve emekli maaşı ile geçimimizi sağlıyoruz. Maddi yönden sıkıntı yaşadığımız için tedavilerini tam olarak yaptıramıyoruz. Daha önceki tedavileri hayırseverlerin katkıları ile gerçekleştirdik” dedi.

Taner ORAL/KONYA (DHA)