Beden Sağlığı Obezite ile mücadele başladı

Obezite ile mücadele başladı

Paylaş
Obezite ile mücadele başladı

Sağlık Bakanlığı, obezite ile mücadeleyi ekranlara taşıyor. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tıpkı sigarayı bırakmakla hayat biçimini değiştirenlerde olduğu gibi bizler de daha az yemek yiyerek, sofraya acıkmadan oturmayarak, inşallah fazla kilomuz varsa bunu atacağız, yoksa da normal kilomuzu muhafaza edeceğiz" dedi

Akdağ, Sheraton Otel’de düzenlediği "Sağlıklı Beslenme ve Obeziteyi Önleme" programının tanıtımında, Türkiye’de insanların yüzde 70-80’i hareketsiz bir hayat sürdüğünü ve toplumun üçte birinin de obez olduğunu ifade ederek, sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenleri anlattı. "Yaşam biçimimizi ancak kendimiz yapabiliriz, bunu bizim için bir başkası yapamaz" diyen Akdağ, televizyonlarda gösterilecek obezite ile mücadele için hazırlanan kamu spotunda yer alan Demet Dedeoğlu’nun azmini örnek gösterdi.

Haberin Devamı

Akdağ, "Demet’in yaşam biçimini nasıl değiştirdiği herkese örnek olabilecek bu hikaye. Televizyonlarda Sağlık Bakanlığı adına gösterime girecek. hep birlikte Demet’in hikayesini takip edeceğiz. Ders çıkaracağız, örnek alacağız. İnsan için sağlıklı yaşamak büyük ölçüde kendisinin başarabileceği bir husustur" diye konuştu.

Vatandaşlar daha az yemeye başladı

Akdağ, bakanlığın daha önceki kampanyasıyla ilgili yaptıkları bir çalışmada, vatandaşların yüzde 30’unun ’daha az yemeye başladığını’, yüzde 30’unun ise ’daha çok hareket ettiğini’ belirttiğini aktararak, "Umuyorum ki Demet’in televizyonda göstereceğimiz bu hikayesiyle farkındalığımız daha da artacak" temennisinde bulundu. Konuşmasında, yaşam biçimini değiştirerek verdiği kilolarla dikkati çeken Demet’e sağlıklı bir yaşam dileyen Akdağ, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Tıpkı sigarayı bırakmakla hayat biçimini değiştirenlerde olduğu gibi bizler de daha az yemek yiyerek, sofraya acıkmadan oturmayarak, doymadan kalkarak, hayat biçimimizi bu şekilde değerlendirerek, inşallah fazla kilomuz varsa bunu atacağız, yoksa da normal kilomuzu muhafaza edeceğiz. Bunun yanında da daha fazla hareket edeceğiz."

"Tabaktaki yemeğin hepsinden ye, ama hepsini yeme"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de "obezite ile mücadele"nin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı en güzel hizmetlerden biri olduğunu belirterek, konunun sağlıkla ilgili çok temel bir mesele olduğunu söyledi. Eker, birçok hazır gıda ve konfor unsurunun insanları bir süre sonra obez yaptığını dile getirerek, obezitenin de sonrasında farklı sağlık sorunlarına yol açtığını ifade etti.

Bakan Eker, 2009 yılında yaklaşık 9-10 aylık sürede 10 kilo verdiğini ve bunu koruduğunu belirterek, "Benim de sloganım şu: Tabağıma konan yemeğin hepsinden yiyorum, ama hepsini yemiyorum" dedi. Eker, gıda ve tarımdan sorumlu bakan olarak, projeye hem şahsen hem de kurumsal olarak destek vereceklerini vurguladı.

AA