Gündem Obüsler namlularını Suriye'ye çevirdi

Obüsler namlularını Suriye'ye çevirdi

Paylaş
Obüsler namlularını Suriye'ye çevirdi

İç karışıklığın sürdüğü Suriye sınırındaki Rasulayn'daki şiddetli çatışmaların ardından Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı

Suriye’nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde ordu birlikleri ile muhalifler arasında 8 Kasım’da şiddetli çatışmalar çıktı. Suriye ordusunun savaş uçakları ile bombaladığı ilçede geçen pazartesi günü de muhalifler ile PKK’nın bu ülkedeki kolu olan PYD güçleri arasında çatışmalar başladı.

Haberin Devamı

Rasulayn’a birkaç yüz metre uzaklıktaki Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde büyük tedirginliğe yol açan çatışmalar, geçen hafta sonu PYD ile muhaliflerin anlaşmaya vardığının açıklanmasıyla birlikte yerini sessizliğe bıraktı.

Ceylanpınar’da vatandaşlar huzurun devam etmesini isterken, ilçede güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattında kazılar mevzilerde üzerinde uçaksavar bulunan zırhlı araçlar ile askerlerin nöbet beklediği Ceylanpınar’da, ek güvenlik önlemleri de devreye sokuldu.

Bu kapsamda ilçede bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait arazinin Suriye sınırındaki hakim bir tepeye hava savunma üssü kuruldu. Malatya 7’nci Ana Jet Üssü Komutanlığı’ndan getirilen sistemin kurulduğu tepede, uçaksavar ve füzelere karşı radar sistemleri yerleştirildi.

Haberin Devamı

24 saat boyunca 180 derecelik açıyla dönerek alan taraması yapılan üste gelişmeler anlık olarak üstlere bildiriliyor. Uçaksavar ve füze rampalarının da kurulu bulunduğu, yaya ve araç ulaşımına kapalı alanda askerler sürekli nöbet tutuyor.

OBÜSLERİN NAMLULARI SURİYE’YE ÇEVRİLİ

Olası tehdit ve saldırılara karşı hava savunma sisteminin kurulduğu tepeye yakın bir noktaya 2 de obüs yerleştirildi. Suriye sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki alana yerleştirilen obüslerin namlularının Suriye’ye çevrili olduğu görüldü.

Yetkililer, Akçakale’de 5 kişinin öldüğü olay sonrası Ceylanpınar’da da olası saldırı ihtimaline karşı obüslerin sürekli olarak hazır bekletildiğini ve namlularının Suriye’ye çevrili olduğunu açıkladı.

SINIRDA SESSİZLİK SÜRÜYOR

Öte yandan günlerdir çatışmaların sürdüğü Rasulayn’da son 3 gündür silah sesi duyulmuyor. PYD ile anlaşmaya vardığı iddia edilen bir grup muhalif öğle saatlerinde Türkiye sınırına yakın bir noktaya geldi.

Ellerinde silah bulunan muhaliflerin, sınırda nöbet tutan askerin birkaç metre uzağında sınır hattında bulunanları selamladıkları ve birbirlerinin fotoğrafını çektiği görüldü.

DHA