Gündem Ocakları söndü

Ocakları söndü

Paylaş
Ocakları söndü

Göçük altında kalan 30 işçiden 28'inin cesedine ulaşıldığının açıklanmasının ardından, işçi yakınları panik içinde koşarak Maden Ocağı'na geldi

Eşini ve kardeşini kaybetti

Ocak önünde pazartesi gününden beri 6 yaşındaki kızı Ebrar’la birlikte bir mucize bekleyen 24 yaşındaki Gülşen Karabektaşoğlu, hem eşi 26 yaşındaki Ahmet Karabektaşoğlu’nun, hem de kardeşi 23 yaşındaki Erdem Alkin’in ölüm haberini aldığında yıkıldı.

Oğlu Erdem Alkin ile damadı Ahmet Karabektaşoğlu’nun ocakta cesetlerinin bulunduğu haberiyle yıkılan Ayşe Alkin ise “Oğlum oğlum” diyerek feryat etti.

6 Haziran’da evleneceklerdi

Göçük altında can veren işçilerden Veli Akyüz’ün nişanlısı 26 yaşındaki Sevim Güçlücan da acı haberle yıkıldı. Genç kızın feryatları yürekleri dağladı.

6 Haziran’da nişanlısı Veli Akyüz’le evlenmeyi beklerken, acı kaderine gözyaşı döken Sevim Güçlücan, “Geçen salı günü gelinliğimi almaya gidecektik. Düğün davetiyelerimizi bastırmıştık. Ancak, ne davetiyeleri dağıtabildik, ne de gelinliğimi alabildik” dedi.

2. göçükten kurtulamadı

Göçük altında can veren maden mühendisi 27 yaşındaki Ramazan Yavuz, 21 Haziran’da Merve Saral ile evlenecekti, düğün hazırlıkları yapan çiftin davetiyelerini bile dağıtmıştı.

Ramazan Yavuz’un 4 yıl önce Denizli’de özel bir maden ocağında çalışırken göçük altında kaldığı ve yaralı kurtarıldığı öğrenildi.

2 dakikayla ölüme gitti

28 yaşındaki mühendis Koray Kebapçı’nın iki dakikayla ölüme gittiği ortaya çıktı. Ocaktan çıkması için sinyal merkezindeki arkadaşlarının, “İşiniz bittiyse gelip sizi alacağız” uyarısı üzerine genç mühendis, “İki dakikalık işim kaldı. Arkadaşları alıp yukarı çıkacağım” dedi. Bunu konuşmadan kısa süre sonra grizu patladı.

Genç mühendisin acılı babası Ömer Turan Kebapçı, yaşananlarla ilgili şunları söyledi: “15 gün bilgisayar kursuna gitmek için izin almıştı. İzninin bittiği gün kaza oldu. Oğlumu teşhis etmek için maden ocağına indim. Ağzında ıslak mendiller vardı. Nefes alabilmek için ağzına mendil koymuş. Vücudunda birkaç morluk dışında birşey yoktu.

Askerdeki arkadaşına ‘Askerden gel, yeni iş bakalım. Artık madende çalışmak istemiyorum’ demiş. Ancak arkadaşının terhis olduğu gün patlama oldu.

Dilek'in en acı koşusu

Ocakta can veren madencilerden 56 yaşındaki Hüseyin Arslan'ın kızı 22 yaşındaki Dilek Arslan da yakınlarıyla birlikte ocağa koştu. Ocağa yaklaşık 200 metre kala, kendini kollarından tutan 2 yakınından kurtulan Dilek, hızla koşarak herkesten önce ocak ağzına ulaştı.

Babasının cesedinin çıkarılmasını beklerken gözyaşlarına boğulan Dilek Arslan, polislerin ve diğer görevlilerin sakinleştirmeye çalışmasının ardından ceset çıkarılmadan önce yakınları tarafından ocaktan uzaklaştırıldı. Dilek götürülürken ''Seni bırakmam babam'' diye feryat etti

3