Gündem Ocak'ta sönen hayatlar

Ocak'ta sönen hayatlar

Paylaş
Ocak'ta sönen hayatlar

Grizu patlamasında ölen 13 madencinin, ekmek parası için yerin metrelerce altındaki soğuk ve karanlık galerilerde son bulan hayat hikayeleri yürekleri dağladı

BURSA'DAKİ FACİADAN KURTULMUŞTU

Haberin Devamı

Ölenlerden Muammer Karaca’nın (40) iki ay önce Bursa Mustafakemalpaşa’daki maden ocağında 19 işçinin yaşamını yitirdiği faciasından kurtulduğu ortaya çıktı. İki ay önce Azrail’e çalım atan Muammer Karaca, bu kez kurtulamadı.

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORLARDI

Yaşamını yitiren işçilerden Serkan Aydın (22) ise aynı ocakta 2006’da meydana gelen patlamada yaşamını yitiren amcası Muzaffer Aydın ile aynı kaderi paylaştı. Serkan Aydın, nişanlısı Havva Göner ile haziran ayındaki düğünlerinin hazırlığını yapıyordu. Serkan, ölen arkadaşları İsmail Görlen ve Ali Yaran ile Kavacık Köyü’nde dün toprağa verildi.

26 MART'TA EVLENECEKTİ

Mehmet Özel (23) de nişanlısı Fatma Çelik ile 26 Mart’ta evlenecekti. Düğün heyecanı yaşayan Mehmet, daha önce çalıştığı maden bir kazanın ardından kapatılmıştı. Mehmet ve 13 arkadaşı ölüm maden de bir yıl önce işe başlamıştı.

Haberin Devamı

KURTULDUĞUNA SEVİNEMEDİ

Patlamada kurtulanlardan iki çocuk babası Davut Yaren (45) kurtulma sevincini yaşayamadı. Hastanede tedavisi süren Davut Yaren, patlamada ocakta birlikte çalıştığı amcasının oğlu Ali Yaren’in can verdiğini duyunca şoke oldu.

Davut Yaren, “Ben 1998 yılından bu yana madende çalışıyordum. Hep arkadaşlarımın kaza geçirdiğini duyuyordum. Bu defa benim başıma geldi. Vadem dolmadığı için kurtulduğuma inanıyorum. Bir daha madene inmem” dedi.

Dün toprağa verilen Ali Yaren’in eşi Hanife Yaren’in “Artık kapımı sana açamadıktan sonra ne yapayım yaşamayı” diye ağıt yakması yürekleri dağladı.

İKİ AY ÖNCE BABA OLMUŞTU

Odaköy’deki madende ölenlerden Mustafa Demirel, iki ay önce baba olmuştu. Mustafa, küçük kızı Merve’nin geleceği için yerin metrelerce altında kürek sallıyordu. Karanlık madenden çıkıp, Merve’sine koşuyordu.