Siyaset Öcalan 12 yıl sonra açık görüşte
Paylaş
Öcalan 12 yıl sonra açık görüşte

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, 12 yıl sonra ilk kez kardeşi Mehmet Öcalan ile açık görüşme yaptı

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan’ın, cezaevi koşullarındaki iyleşme devam ediyor.

İmralı’da yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi’ne geçen Kasım ayında PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumalı Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alpan adlı mahkumların nakledilmesinin ardından, Öcalan geçen 26 Temmuz günü İmralı’ya giden kardeşi Mehmet Öcalan ile cezaevindeki 12 yıla yaklaşan sürede ilk kez açık görüşme yaptı.

Öcalan’ın savunmasını üstlenen Avukatlardan İbrahim Bilmez, müvekkilinin kardeşiyle ilk kez açık görüşme yaptığını 60 dakika olması gereken bu sürenin 30 dakika ile sınırlı tutulduğunu açıkladı.

TELEVİZYON VERİLMEMİŞ

Abdullah Öcalan’a hala televizyon verilmediğini söyleyen Avukat Bilmez, “Diğer hükümlüler televizyon izleyebiliyor. Geçtiğimiz hafta içerİsinde Öcalan’ın cezaevi arkadaşları telefon ile aileleriyle görüşme yaptılar. Müvekkilimiz bundan yararlandırılmadı” dedi.

Avukat İbrahim Bilmez, Tuzla kosterindeki arıza ve İmralı 9 motorunun bozulması nedeniyle bu hafta İmralı’ya gidemeceyeklerini sözlerine ekledi.

Fuat KARS/BURSA (DHA)

Haberin Devamı