Nedim Şener Öcalan CIA Başkanı'na gülmüş müdür?
HABERİ PAYLAŞ

Öcalan CIA Başkanı'na gülmüş müdür?

Haberin Devamı

Amerikan Haberalma Teşkilatı (CIA) eski başkanlarından David Petraeus, Almanya’da yapılan Münih Güvenlik Konferansı’nda, “PYD, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın kuzeni” demiş.

CIA eski Başkanı da, ABD devleti de biliyor ki, PYD, terör örgütü PKK’nın kuzeni değil kendisidir. PKK’nın isim değiştirmiş şeklidir. İlgilenenlere gazeteci Fikret Bila’nın “İdeolojik Kodlarıyla Kağıt Üzerindeki PKK” (Doğan Kitap) isimli kitabını öneririm.

Talimatlar İmralı’dan…

Demokratik Birlik Partisi-PYD, PKK lideri Abdullan Öcalan’ın İmralı’dan 2003 yılında verdiği talimatla Suriye’de kuruldu. (Bir ek bilgi vereyim, Suriye iç savaşını fırsat bilen Öcalan, 2013 yılında PYD’ye bağlı silahlı güç olan YPG’yi kurdurdu.)

2003 yılında bu kez İran’da yine Öcalan’ın talimatıyla PJAK (Kürdistan Özgür Yaşam Partisi) oluşturuldu. Irak’ta ise PÇDK (Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi) kuruldu. Türkiye’de de PKK’nın varlığı ile Öcalan’ın planı uygulamaya girdi.


Onun planı, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’den kopartılacak toprak parçalarıyla “konfederal devlet yapısı” oluşturulacaktı. PKK ile birlikte, PJAK, PYD ve PÇDK 2005 yılında yine Öcalan’ın planı olan KCK (Kürdistan Topluluklar Birliği) çatısı altında bir araya getirildi.

KCK, Öcalan’ın “Kürdistan Demokratik Topluluğu” dediği bir devlet yapısı şeklinde örgütlenmiş hatta KCK sözleşmesi yayınlanmıştır. Bu metne göre KCK’nın yargı, yasama ve yürütme organları vardır. İşte, CIA eski Başkanı Petraeus’un, “PYD, bizim terör örgütü olarak tanıdığımız PKK’nın kuzenidir” dediği örgüt böyle kuruldu. Eminim, Öcalan İmralı’dan Petraeus’un sözlerine gülmüştür.

PKK kartı kimin elinde!

Mesele bu değil zaten, mesele “PKK kartının” kimin elinde olacağı ve nasıl kullanılacağı üzerinedir. Amerika, Suriye’deki operasyonları için PYD’yi, YPG’yi kullanıyor. Bunu fırsata çevirmek isteyen PYD, devletleşebilir miyim diye uğraşıyor. Ama PYD bunun için yalnızca Amerikalılarla değil Rusya ile de oyun içinde.

ABD’den istediğini alamazsa Rusya ile yakınlaşma adımları atıyor. Rusya zaten ne PKK’yı ne PYD’yi terör örgütü olarak görüyor. Hatta “Kürt Ulusal Konferansı” adı altında KCK, PYD yöneticilerini ve HDP’lileri Moskova’da ağırlıyor. Anlayacağınız herkes her şeyin farkında; PKK ülkemizin sınırları içinde ve komşu ülkelerde oynanan küresel oyunun sadece bir aracı. Parçası bile değil. Bakalım kullanım süresi ne zaman dolacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder