Siyaset 'Öcalan eve çıkmadan bizi bırakmazlar'
Paylaş
'Öcalan eve çıkmadan bizi bırakmazlar'

MHP milletvekili seçilen, Balyoz Davası'nın tutuklu sanığı emekli Korgeneral Engin Alan, tahliyesini Öcalan'a bağladı

MHP'nin Balyoz Davası'ndan tutuklu vekili Engin Alan, eski bir subay arkadaşı aracılıyla tutukluluğunun sürmesini değerlendirdi.

Haberin Devamı

Alan'a göre Öcalan’ı eve çıkartmadan, Balyoz Davası'ndan yargılananlar serbest bırakılmayacak.

Tahliye edilse bile tüm duruşmalara katılıp arkadaşlarını yalnız bırakmayacağını vurgulayan Alan, "TBMM’de de ve her ortamda da burada yaşananları anlatacağım. Bırakılmamamızın sebebi olarak bunu görüyorum" diye konuştu.

MHP milletvekili seçilen, emekli Korgeneral Engin Alan, Yavuz Selim Demirağ'a "Abdullah Öcalan eve çıkıncaya kadar bizi asla bırakmazlar. Bıraksalar da bütün duruşmalarda burada olacağım, burada yaşananları da TBMM’de ve fırsat bulduğum her yerde anlatacağım. Bu bilindiği için bırakılacağımı sanmıyorum” dedi.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Demirağ, Alan'la yaptığı sohbeti şöyle aktardı: "Cezaevinde genel bir kanaat oluştu. Teröristbaşı eve çıkarılana kadar bizlerin de bırakılmayacağını düşünüyoruz. Bu şekilde tahliye edilmeyi de Balyoz davasından yargılanan hiç ki

Haberin Devamı

Cezaevindeki yaşamın ise şu sözlerle dile getirdi: "Günde 4 saat spor yapıyorum. Günde 10 gazete alıyor ve yaklaşık 8 saat bunları okuyorum. Gazeteleri hepimiz okuduktan sonra, bunlarla ilgili değerlendirmeleri ortak alanlarda yapıyoruz. Ne yazık ki doktorların tüm uyarılarına rağmen sigarayı bırakamadım."