Gündem Öcalan eylemlerinde 3 yaralı

Öcalan eylemlerinde 3 yaralı

Paylaş
Öcalan eylemlerinde 3 yaralı

Terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat'ta Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü nedeniyle İstanbul, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Batman'daki izinsiz gösterilere güvenlik güçleri müdahale etti. Çıkan olaylarda 2'si polis memuru 3 kişi yaralandı, 58 kişi gözaltına alındı

İmralı Cezaevi'nde hükümlü bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü dolayısıyla İstanbul Okmeydanı’nda toplanan gruplar, Mithatpaşa Caddesi üzerinde barikat kurdu.

Barikatları ateşe veren gruptakiler, dağılmaları yönünde uyarıda bulunan polis ekiplerine, ses bombası, havai fişek, taş ve molotofkokteyli attı.

Çevik kuvvet ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan gruptakilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale sırasında polise ait "akrep" olarak bilinen bazı zırhlı araçlar, isabet eden molotofkokteylleri nedeniyle alev aldı. Olay yerinde bekletilen TOMA'dan sıkılan suyla araçlar söndürüldü.

Haberin Devamı

Diyarbakır

Diyarbakır’da eylemlerin yapıldığı Fiskaya mevkisinde yaralanan bir kişi Dİcle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Elinden ve başından yaralanan 23 yaşındaki A.K'nın ameliyata alındığı ifade edilerek, "İlk belirlemelere göre, patlayıcı maddeyle yaralandığı ve görevlilerimizin müdahalesinden kaynaklanmadığı değerlendirilmekle birlikte konu üzerinde ilgili birimlerimiz tarafından gerekli çalışmalar yürütülmektedir" denildi.

Siirt

Dumlupınar Mahallesi Şeyh Süleyman Caddesini trafiğe kapatarak, olay yerine gelen polis ekiplerine ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldıran gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi.

Ara sokaklara dağılan gruptakiler, MOBESE kameralarına zarar vererek, Kazım Karabekir Ortaokulu’nun camlarını kırdı.

Haberin Devamı

Çal Mahallesi Tillo ve Salih Erdem Caddesi’nde TOMA aracına molotofkokteyli atmaya çalışan 2 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Dumlupınar Mahallesi’ndeki metruk bir binada 112 havai fişek ve çok sayıda
molotofkokteylinin ele geçirildiği bildirildi.

Kent genelindeki olaylarda 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Mardin

Mardin’in Nusaybin ilçesinde de Ahmet Kaya Köprüsü mevkisinde yolu trafiğe kapatmaya çalışan grup, polise havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldırdı.

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası ara sokaklara kaçan göstericilerden polis ekiplerine ateş açıldı. Olayda bir komiser ayağından yaralandı.

Yaralı komiser Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Olaylarda 48 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Batman

Batman'ın Bağlar Mahallesi’nde izinsiz gösteri düzenleyen yüzleri kapalı grup, aydınlatma direklerini devirerek yolu trafiğe kapatmak istedi. Grup, park halindeki bir otomobili ateşe verdi. Güvenlik güçleri, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

İluh ve Karşıyaka mahallesinde ise Şehit Özkan Kocaer Polis Karakolu ile Telekom Şubesine molotofkokteyli atıldı.

Göstericiler polis merkezi önündeki zırhlı araca da av tüfeğiyle ateş açtı. Çıkan olaylarda bir polis memuru yaralandı.

Haberin Devamı

Şırnak

Cizre ilçesinde Nusaybin, İdil, Yafes, Orhan Doğan Caddesi ile Yeni Çevre Yolunu trafiğe kapatarak polise ses bombası, havai fişek, molotofkokteyli ve taşla saldıran gruba güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Çıkan olaylarda bir polis kolundan yaralandı. Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan polisin durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Gösterilerde kullanılan molotofkokteyllerin zırhlı araca isabet etmesi sonucu çıkan yangını ise TOMA araçları söndürdü.

Silopi’de Birinci ve İkinci Cadde’yi trafiğe kapatarak izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba güvenlik güçleri müdahalede bulundu. Bu sırada bir gazeteci ayağından yaralandı.

AA