Gündem Öcalan için 400 liralık cihaz

Öcalan için 400 liralık cihaz

Paylaş
Öcalan için 400 liralık cihaz

İmralı'da, Öcalan'ın, avukatlarıyla görüşmelerini anında yazıya dökecek bir cihaz kullanılacak

İmralı Adası’nda çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın her hafta avukatlarıyla yaptığı görüşmeler, artık teybe kaydedilerek ve not tutularak değil, bakanlık tarafından satın alınan ve konuşmaları yazıya döken cihaz ile tutanak haline getirilecek.

Haberin Devamı

Kenya’da yakalandıktan sonra yargılanan va mahkumiyetini İmralı Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda çeken Abdullah Öcalan’ın, 11 yılı aşkın süredir avukatlarıyla haftanın çarşamba günleri yaptığı açık görüşte konuşmalar, Adalet Bakanlığı’na bağlı bir görevli tarafından teybe kayıt ediliyordu.

Görevli, teyp kaydında bir aksamaya karşı, konuşmaları not da alıyordu. Bu görüşme kayıtları daha sonra teypten çözülüp yazıya dökülerek Adalet Bakanlığı'na fakslanıyordu. Bu da zaman kaybına neden oluyordu. Adalet Bakanlığı bu sorunu, ‘Bilgisayarlı çözüm cihazı’ aleti satın alarak çözdü. Bu cihaz sayesinde Abdullah Öcalan ile avukatlarının konuşmaları, en fazla yarım saat içerisinde yazıya dönüştürülüp anında Adalet Bakanlığı’na fakslanabilecek.

Haberin Devamı

Bakanlık kaynakları, İmralı'da konuşmaları sesli bilgisayar aracılığıyla yazıya dönüştüren 400 liralık bir cihaz kullanıldığını belirtti. Aynı kaynaklar, bu tür cihazların ihtiyaç duyular yerlerde kullanıldığını da vurguladı.

İmralı Adası’nda yoğun güvenlik önlemleri altında tutulan Abdullah Öcalan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde davası devem etitği için daha önce olduğu gibi geçen yıl nakledildiği yeni cezaevinde de 2 veya 3 kişiden oluşan avukatlarıyla haftalık açık görüşme yapıyor.