Siyaset Öcalan İmralı'da yalnız kaldı
Paylaş
Öcalan İmralı'da yalnız kaldı

Çözüm süreci kapsamında Abdullah Öcalan'ın 'sekreteryası' olarak görev yapmak üzere müebbet hapse mahkum 5 PKK'lının nakillerinin kararlaştırılmasının ardından 5 mahkum, İmralı Adası'ndan başka cezaevlerine nakledildi ve yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez avukatlarıyla görüştü

İmralı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 17 Kasım 2009’dan beri Abdullah Öcalan ile birlikte kalan ve Çözüm süreci görüşmelerinde Öcalan’a ’sekreterya’ görevini üstlenecek olan 5 PKK’lı mahkumun adaya gitmesinin kararlaştırılması nedeniyle İmralı’dan çıkarılan 4’ü PKK’lı 1’i TİKKO davasından hükümlü 5 mahkum, ilk kez avukatlarıyla görüştü.

Haberin Devamı

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Cengiz Çiçek, İmralı’dan Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Cumali Karsu, Bayram Kaymaz ve Hakkı Alpan ile bugün 2011 Temmuz ayından itibaren ilk kez görüştü. Avukat Çiçek, 3 müvekilinin şu anda tek kişilik koğuşlarda kaldığını önümüzdeki günlerde 3 kişilik odaya alınacağını söyledi. Avukat Cengiz Çiçek, Kandıra Cezaevi’ne gönderilen Haspi Aydemir ve Şeyhmus Poyraz’ı da yakın zamanda ziyaret edeceğini belirterek şöyle konuştu:

"İmralı Adası’nda yine müvekilimiz olan sayın Abdullah Öcalan’ın yanında kalan 5 kişi ile Temmuz 2011’den beri ’Koster bozuk’, ’Hava muhalefeti var’ gibi keyfi gerekçelerle görüştürülmüyorduk. Müvekillerim aileleri ile bile düzenli görüştürülmüyordu. İmralı’dan başka cezaevlerine nakledilmeleri ile birlikte kendileriyle ilk kez görüştük. Sağlık durumları iyiydi. Müvekillerim, 6 Ekim 2014’ten beri keyfi uygulama nedeniyle aileleriyle de görüştürülmüyorlardı. İmralı Cezaevi’ne gönderilen 5 kişiden bazılarının vekaleti bizde var. Onlarla da görüşmek için başvuru yapacağız. Kamuoyunun yakından bildiği gibi sayın Öcalan ile görüşme taleplerimiz sürekli olmasına rağmen kendisi ile de 27 Temmuz 2011’den beri görüştürülmüyoruz."

Haberin Devamı

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)