Gündem Öcalan kız kardeşiyle görüştü

Öcalan kız kardeşiyle görüştü

Paylaş
Öcalan kız kardeşiyle görüştü

İmralı Adası'nda ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan, bayram dolayısıyla kız kardeşi Fatma Öcalan ile açık görüş yaptı

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan, 26 Temmuz’da kardeşi Mehmet Öcalan ile yaptığı ilk açık görüşmenin ardından, ikinci görüşmeyi dün kızkarkdeşi Fatma Öcalan ile yaptı.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na dün sabah gelen Öcalan’ın kız kardeşi Fatma Öcalan ile İmralı’daki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde kalan PKK’lı mahkum Cumali Karsu’nun ablası Pamuk Sap ve Bayram Kaymaz’ın annesi Medine Kaymaz, burada yapılan kontrolün ardından Gemport Limanı’ndan onarımdan çıkan Tuzla kosteri ile adaya gittiler.

Ramazan Bayramı dolayısıyla bir hafta erkene alınan görüşme sonrası Gemlik’e dönen Fatma Öcalan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağabeyi Öcalan ile açık görüş yaptığını belirten Fatma Öcalan, görüşmenin iyi geçtiğini söyledi.

Öcalan’ın sağlık durumuyla ilgili bir soru üzerine Fatma Öcalan, “Normaldir. Fazla iyi değil” yanıtını verdi. Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ve TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile aynı cezaevinde kalan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.

Hasan BOZBEY-Faruk KAHRAMAN/Bursa (DHA)