Gündem Öcalan konuşmama eylemi yapacak

Öcalan konuşmama eylemi yapacak

Paylaş
Öcalan konuşmama eylemi yapacak

'Görüşme süremizi düşürdüler' diyerek, yanına verilen 5 mahkumla konuşmama kararı aldı

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın, cezaevinde yaşam ve görüşme koşullarının iyileştirilmediğini ileri sürerek 12 Ocak'tan itibaren 'diğer mahkumlarla görüşmeme eylemi' başlattığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Kenya'da yakalanıp 10 yıl önce getirildiği İmralı'da 2 ay önce kendisi için yapılan Yüksek güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'ne nakledilen Abdullah Öcalan'ın, çarşamba günü avukatlarıyla görüşmesine ilişkin örgüte yakın internet sitelerinde haberler yer aldı. Abdullah Öcalan, cezaevinde yaşam ve görüşme koşullarının iyileştirilmediğini ileri sürerek, yalnızlığı giderilsin diye yanına verilen 4'ü PKK'lı, 1'i TİKKO'cu 5 mahkumla görüşmeme kararı aldığı bu internet sitelerince ileri sürüldü.

'KENDİMİ KUYUDA GİBİ HİSSEDİYORUM'

İddiaya göre Abdullah Öcalan, çarşamba günkü görüşmede avukatlarına, koğuşunda yeterince hava alamadığını, uyku uyuyamadığını, sağlık durumunun kötü olduğunu söyledi. "Kendimi 15 metre derinlikte bir kuyunun dibinde gibi hissediyorum. Nefessiz kalıyorum, uyuyamıyorum" dediği ileri sürülen Abdullah Öcalan, havalandırmaya çıktığında diğer hükümlülerle bir araya gelemediğini, onlarla haftada 10 saat görüşme hakları varken sadece bir saat görüşebildiklerini iddia etti.

'ORTAK KARAR ALDIK'

Haberin Devamı

Cezaevine gönderilen diğer mahkumlarla bugüne kadar sadece dört kez görüştüğünü söylediği kaydedilen Öcalan'ın, "Haftada bir saat görüşme hakkımız varken son görüşmede bunu 50 dakikaya indirdiler. Mevcut yasa ve yönetmelikler uygulanmayacaksa görüşmenin ne anlamı var. Biz de dün (12 Ocak) arkadaşlarla durumu değerlendirdik. Bu şartlar düzeltilinceye ve tüm haklarımız verilinceye kadar ortak görüşe çıkmama kararı aldık. Bu durumlar düzeltilene kadar ortak görüşe çıkmayacağım" dediği iddia edildi.

Bu arada Abdullah Öcalan'la çarşamba günü görüşen avukatları, DHA muhabirinin konuya ilişkin sorularını, "Bu konuda açıklama yapmayacağız" diyerek yanıtsız bıraktı.

BURSA, (DHA)