Gündem Öcalan prostat oldu

Öcalan prostat oldu

Paylaş
Öcalan prostat oldu

Avukatlarına gece uyuyamadığını, yaşla ilgili hastalığı olduğunu söylenen Abdullah Öcalan'ın prostat olduğu belirlendi

İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın çarşamba günkü görüşmede avukatlarına, sağlık sorunlarını anlattığı, prostat gibi yaşla ilgili hastalıklarının bulunduğu söylediği belirtildi.

İmralı Adası’nda yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’ne 14 Kasım’da nakledilen Öcalan’ın savunmasını üstlenen avukatları Cengiz Çiçek ve Şakir Demir, geçen çarşamba günü Gemlik’ten ‘Tuzla’ gemisiyle adaya giderek müvekkilleri Öcalan ile görüştü.

AVUKATLARINA NE SÖYLEDİ?

Avukatlarının anlattığına göre Öcalan, sağlık sorunlarından söz ederken şöyle dedi: “Geceleri uyuyamama durumum devam ediyor. Nefes alıp vermekte zorluk çekiyorum. Yine prostat vb. yaşla alakalı hastalıklarım da var.

Ama koşullara dayanmaya çalışıyorum. Bu saatten sonra da bir şeyin değişeceğini sanmıyorum. 11- 12 yıldır burada dayandım, dayanmaya çalışacağım. Ben dayanırım da diğer arkadaşlar dayanır mı bilemiyorum.

İleride koşullar değişir mi bilmiyorum. Sonuçta sağlığım cezaevi sistemine bağlıdır, sağlık sorunlarım bu şekilde ele alınmalıdır.”

Fuat KARS/BURSA (DHA)